ACIBADEM HAYAT www.acibadem.com.tr http://www.acibadem.com.tr/hayat
  • Elma, kivi, kavun ve karpuz gibi meyvelerin temiz bir bıçakla soyulması, kanser hastası için gereken hijyeni sağlar. Ancak üzüm ve erik gibi soyulmadan tüketilen meyvelerin iyi temizlenmesi gerekir. Çünkü kemoterapi nedeniyle bağışıklık sistemi zayıflayan hastalar, bakteri ve parazit enfeksiyonlarına açık hale gelir. Meyvelerin temizliği için yapılacaklar ise; meyveler bol su ile yıkanmalı, sonrasında sirkeli su ya da piyasada satılan meyve özlü temizleyici solüsyonlarda bekletilmeli. En son aşamada ise, meyveler çok iyi durulanıp kurulandıktan sonra tüketilmeli. Dışarıda yemek yerken de dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Restoranlarda yemek, hastaların sosyalleşmesini ve psikolojik olarak rahatlamasını sağlar. Ancak restoran ve benzeri yerlerde bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Yiyeceklerin kızartılarak değil, fırınlanarak pişirilmesi, yıkanma koşulları bilinmediği için salata ve çiğ sebzelerden uzak durulması önerilir.


    Paylaş
En Çok Görüntülenen Bilgiler