
Genel Tanıtım
Kemik İliği Nakli Merkezlerinde uygulanan Kemik İliği Nakli Programı kapsamında, otolog (kendinden), allojenik (tam uyumlu aile ya da diğer vericiden) ve haploidentikal (yarı uyumlu donörlerden; anne, baba, evlat, kardeşten) nakiller gerçekleştirilir.
Merkezlerde hem erişkin hem de çocuk hastalara hizmet verilir.
Kemik iliği ve kök hücre toplanması, toplanan hücrelerin ayıklanması ve işlenmesi, cGMP akreditasyon belgesine sahip Acıbadem Labcell'in laboratuvarlarında gerçekleştirilir.
Merkezlerde; alıcı ve vericinin operasyonları ve sağlık kontrolleri SGK anlaşmalı olarak yapılır.
İlgi Alanları
-
Kemik İliği (Kök Hücre)
Kök hücre nakli olarak da adlandırılan kemik iliği nakli; zarar görmüş kemik iliği kök hücrelerinin yeniden oluşturulması amacıyla kişiye nakledilir.
Detaylı Bilgi -
Kemik İliği Hastalıkları
Kök hücre nakli ya da diğer adıyla kemik iliği nakli kan, lenf sisteminde değişikliklere neden olan kanser ve çeşitli hastalıkların tedavisi amacıyla uygulanır.
Detaylı Bilgi -
Kemik İliği Nakli Sonrası
Kemik iliği naklinin ortalama olarak 10. gününde vericinin hücreleri çoğalmaya başlar ve yatış süresi kemoterapi dahil olmak üzere yaklaşık 25-30 gün arasıdır.
Detaylı Bilgi -
Kemik İliği Nakli Sözlüğü
Kemik iliği nakli (Kök hücre nakli) kök hücrelerin hastanın kendisinden kendisine veya başka birinden hastaya verilmesi işlemidir.
Detaylı Bilgi -
Kemik İliği Nakli Tanı Yöntemleri
Kemik iliği nakli tanı sürecinde periferik yayma, kemik iliği aspirasyonu, kemik iliği biyopsisi gibi birçok yöntem uygulanmaktadır.
Detaylı Bilgi -
Kemik İliği Nakli Türleri
Kemik iliği nakli, kişinin kendi kök hücreleri ile olabileceği gibi uygun şartlar taşıyan başka bir kişiden de alınarak yapılabiliyor.
Detaylı Bilgi -
Kemik İliği Naklinin Uygulanması
Ortalama 10 gün süren bu hazırlık sürecinden sonra hastaya yeni kök hücreler verilerek kemik iliği nakli gerçekleştirilmektedir.
Detaylı Bilgi -
Kemik İliği ve Kök Hücre Toplama Yöntemleri
Kemik iliği nakli sırasında alıcıya nakledilen kök hücreler, belirtilen kaynakların herhangi birinden elde edilebiliyor ve buna göre isimlendirilir.
Detaylı Bilgi -
Kök Hücre - Kemik İliği Toplama İşlemi
Kordon kanı, kök hücreler açısından oldukça zengindir ve halen pek çok ciddi hastalıkta değerli bir tedavi seçeneğidir.
Detaylı Bilgi -
Kök Hücre ve Kemik İliği Bağışı
Kişinin birinci derece yakınlarından kök hücre bağışı yapılacaksa 2 yaşından büyük, 60 yaşından küçük, kronik hastalığı olmayan sağlıklı kişiler bağış yapabilir
Detaylı Bilgi -
Kök Hücre ve Kemik İliği Nedir
Günümüzde kemik iliği nakli özellikle akut lösemi, lenfoma ve bazı kalıtsal kan hastalıklarının tedavisi için kullanılmaktadır.
Detaylı Bilgi -
Kök Hücrelerin Tutunması
Engrafman (tutunma); nakledilen kök hücrelerin büyüyerek, kan dolaşımında sayılabilecekleri seviyelerde yeni kan hücreleri üretmesiyle oluşuyor.
Detaylı Bilgi -
Lösemi
Lösemi vücuttaki beyaz kan hücrelerinde oluşan kanser türüdür. Lösemi, kan kanseri veya kemik iliği kanseri olarak da bilinir.
Detaylı Bilgi
Hastaneler
-
Altunizade Hastanesi
-
Atakent Hastanesi