Yazı İçeriği

1. Göz kapağı estetiği nasıl yapılır?

2. Göz kapağı ameliyatının kalıcılığı 10 yıl

3. Göz kapağı ameliyatından sonra bunlara dikkat!

4. Göz kapaklarınızın sağlıklı olması için…

Göz kapağı estetiği nedir?

İlerleyen yaşlarda çoğu kişi göz kapaklarının üzerinde veya altında düşüklük, kasların gevşemesi, fıtıklaşmasına bağlı olarak oluşan yağ torbalarından şikayet edebiliyor. Özellikle kadınları rahatsız eden bu sorun için göz kapağı estetiği uygulanıyor.


1. Göz kapağı estetiği nasıl yapılır?

Göz kapağı estetiğinde önceden sadece yağ torbaları alınırken, son dönemde yapılan göz kapağı estetiğinde gevşeyen kaslar gerginleştirilir, fıtıklaşan yağ çıkarılarak düzgün bir görünüm sağlanır. Özellikle kadınların tercih ettiği göz kapağı estetiği, bazen yeterli olmayabilir. Bunun için alında ve kaşlarda da işlem yapmak gerekebilir. Bu nedenle göz kapağı estetiğinin doktorla birlikte planlanması önerilir. Göz kapağı estetiği için varsa göz tansiyonu, kuru göz, gözdeki enfeksiyonlar ve diğer göz hastalıklarının tedavi edilmesi gerekir.

2. Göz kapağı ameliyatının kalıcılığı 10 yıl

Göz kapağı ameliyatları yaklaşık 1,5 saat ile 2,5 saat arası sürer. Ameliyatlardan sonra alt göz kapağında, kirpiklerin hemen altından geçen ince bir çizgi oluşabilir. Çok hafif bir izle kişi yaşamına devam edebilir. Bu ameliyatın etkisi yaklaşık 10 yıl, bazı kişilerde ise 10 yıldan daha fazladır.

3. Göz kapağı ameliyatından sonra bunlara dikkat!

Ameliyattan sonra kişinin dikkat etmesi çok önemli. Ameliyat sonrasında alt ve üst göz kapaklara bant yerleştirilir, ilk 24 saat gözler kapalı tutulur, sık aralıklarla göze soğuk kompres uygulanarak şişmesi önlenir. Çalışan bir kişi, bu ameliyatı yaptırırsa ilk 10 gün boyunca bilgisayar ve televizyon kullanımına sınır getirilir. Çünkü aynı noktaya sabit bir şekilde bakılması, göz kapağının kırpma hareketlerini yavaşlatacağından göz içinde kuruluklara, batma ve yanmalara neden olabilir. Bu ameliyattan sonra 3-5 gün dinlenilmesi önerilir.

4. Göz kapaklarınızın sağlıklı olması için…

  • Uykunuzun düzenli olmasına özen gösterin. Her akşam birbirine yakın saatlerde yatmaya çalışın.
  • İşyerindeyseniz sabit bir şekilde sürekli bilgisayara bakmak yerine her yarım saat ile bir saat arasında kısa molalar vererek gözlerinizi dinlendirin. Göz hekiminiz gözlük verdiyse mutlaka kulanın. Aksi takdirde sürekli aynı noktaya bakmaktan dolayı göz kaslarında sıvı birikir ve gözler şişer.
  • Yüksek yastıkta yatmak, sürekli göz kapağındaki şişkinliklerden yakınan kişilerde göz kapağında sıvı birikimini azaltır, daha az şişlik oluşmasını sağlar.
  • Gözlerinizde alerji varsa, belli dönemlerde ilaçlarınızı mutlaka kullanmaya özen gösterin.
  • Göz kapaklarınız şiştiyse ince bir havlu ya da pamuklu bir bez yardımıyla 15-20 dakika kadar buz kompresi yapın.