Daha iyi bir deneyim için konum izni vermelisiniz.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Bölüm Hakkında

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Rutin diş kontrolleri, diş temizliği, dolgu ve onarımı, ortodonti ve pedodonti uygulamaları ağız ve diş sağlığını korumayı amaçlar. Ağız ve diş sağlığına dikkat etmek birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olur.
İçindekiler

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Uygulamaları

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlık açısından düşündüğünüzden daha önemlidir. Ağızda yaşanan sorunlar vücudun geri kalanını etkileyebilir. Vücudun diğer bölgeleri olduğu gibi ağızda da birçok mikrop barınır. Sindirim sistemi ve solunum yollarında yer alan organların girişi olan ağızdaki mikroplar vücudun her yerinde hastalığa yol açabilir. Acıbadem Sağlık Grubu ağız ve diş sağlığı bölümü ise oluşabilecek hastalıklara çözüm bulmayı amaçlar. Genel olarak yapılan uygulamalar şu şekildedir:

Genel Diş Tedavisi

Genel diş tedavisi, ağız ve diş sağlığını korumak, mevcut sorunları teşhis etmek ve tedavi etmek amacıyla uygulanan temel diş hekimliği prosedürlerini kapsar. Rutin diş kontrolleri, diş temizliği, dolgu ve onarım işlemleri genel diş tedavisi uygulamaları arasındadır.

Rutin Diş Kontrolleri : Rutin diş kontrolleri, ağız ve diş sağlığının korunmasında temel rol oynar. Her 6 ayda bir diş kontrolü yaptırılması gerektiği düşünülebilir. Ancak kontrol sıklığı kişinin ağız sağlığına göre değişiklik gösterecektir. Rutin diş kontrolleri, ağız sağlığınızı korumaya ve olası diş problemlerini erken aşamada tespit etmeye olanak tanır. Her kontrolde dişleriniz, diş etleriniz ve ağzınız muayene edilir. Ağız ve dişlerinizde yaşadığınız problemler değerlendirilir.

Diş Temizliği: Dişte yapılan temizlikler, sağlıklı diş ve diş etleri için olmazsa olmazdır. Temizlik sırasında diş yüzeylerinden bakteri, plak ve tartar birikimleri temizlenir. Aynı zamanda diş dolguları ve florür tedavileri gibi diğer önleyici tedaviler de yapılabilir. İhtiyaçlara göre farklı diş temizlikleri yapılabilir.

Profilaksi, genel olarak sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip kişiler için yapılan rutin bir temizliktir. En yaygın diş temizliği türüdür.

Brüt debridman, yoğun plak birikimi olan dişlere uygulanmaktadır. Profilaksi işlemine göre daha uzun sürebilir.

Kök düzeltme, derin diş temizliği olarak da bilinir. Diş kökleri etrafındaki bakteri ve sertleşmiş tartarı temizlemek için diş eti çizgisinin altına derinlemesine ulaşılır. Bu işlemler sırasında diş etlerini uyuşturmak için lokal anestezi kullanılabilir.

Dolgu ve Onarım: Dolgular, diş çürüklerinin onarılmasına yardımcı olur. Direkt dolgular sırasında ağza doğrudan dolgu yerleştirilir. Doğrudan dolgularda amalgam, reçine kompozit, cam iyonomer gibi malzemeler kullanılır.

Dolaylı dolgular ise, dişin bir dolguyu destekleyemeyecek kadar çok hasarlı olması durumunda kullanılır. Diş kronu kullanılabiliyorsa bu işlem yapılır. Altın ve porselen gibi malzemeleri vardır.

Ortodonti

Ortodonti, dişleri hizalamaya ve düzeltmeye odaklanan bir diş hekimi uzmanlığıdır. Çarpık, üst üste binmiş, bükülmüş veya aralıklı dişleriniz varsa bir ortodontiste gitmeniz gerekebilir. Dişlerin uyumsuz bir şekilde olması ağız sağlığı problemlerine neden olabilir ve estetik açıdan rahatsızlık yaratabilir. Ortodontik tedavide diş telleri, şeffaf plak, damak genişletici gibi yöntemler kullanılabilir.

Diş Teli Tedavisi: Diş teli taktırabilmeniz için öncelikle sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanız gerekir. Tedavi genellikle 12 ila 30 ay arasında sürer. Diş teli taktırmak için ideal yaş, ağız ve çenenin gelişmekte olduğu 12-13 yaş civarındadır. Yetişkinlerde ise iyileşme şansı daha sınırlıdır ve tedavi uzun sürebilir.

Şeffaf Plaklar: Invisalign ve şeffaf plaklar, metal tel kullanmadan dişleri düzeltebilen ortodontik bir tedavidir. Şeffaf plaklar kişiye özel hazırlanır. Hastanın diş ve ağız ölçüsü alınır, ardından özel plak üretimi yapılır. Şeffaf plaklar ağız içerisinde belli olmaz, görünmez ve günlük yaşamı etkilemez.

Ortodontik Apareyler: Ortodontik apareyler, ortodontik tedavinin tamamlayıcısı olarak kullanılır. Bu aletlerin bazıları sabit kullanılır, bazıları da çıkarılıp takılabilir. Dişlerinde ileri derecede çarpıklık olmayan hastalarda plastik damaklık gibi aletler kullanılabilir.

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)

Pedodonti, bebeklikten ergenliğe kadar çocukların ağız sağlığını kapsar. Çocuk diş hekimleri, bir çocuğun dişlerine, diş etlerine ve ağzına bakım yapma uzmanlığına sahiptirler. Uygun diş bakımı yapılmazsa, çocuklarda çürük, ömür boyu ağrı ve komplikasyonlara neden olabilecek hastalıklar olabilir.

Çocuklarda Diş Sağlığı: Erken yaşta iyi diş alışkanlıkları edinmek, çocukların dişlerini sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Dişlerin temiz tutulmasının yanı sıra düzenli olarak diş hekimine muayene yaptırmak gerekir. Çocuğunuzun günde iki kez florürlü diş macunu sürerek dişlerini fırçalamasına yardımcı olunmalıdır. 3 yaş ve üzeri çocuklarda diş ipi kullanılması öğretilebilir.

Koruyucu Diş Hekimliği: Koruyucu diş hekimliği, ağızda meydana gelebilecek hastalıkları önlemeyi amaçlar. Kötü ağız sağlığı koşullarının gelişmesini önlemek için, dişlerde rutin temizlik, muayene ve bakımlarını yapar. Koruyucu diş hekimliği; diş eti hastalığı, çürükler, diş hassasiyeti, aşınmış mine ve diğer ağız sağlığı sorunları gibi sorunları uzak tutar ve böylece daha iyi diş sağlığına yardımcı olur.

Çocuk Diş Tedavileri: Pediatrik diş bakımının büyük bir kısmı çürüklerin önlenmesi ile ilgilidir. Çocuklar için, fırçalama sırasında arka azı dişlerine ulaşmak genellikle zordur. Bu da dişleri çürüklere karşı daha hassas hale getirir. Dişleri ağızdaki bakterileri, şeker ve hatta plakların neden olduğu asit saldırılarına karşı daha dirençli hale getirmek için çalışılır. Çocuklar florürü diş macunu, gargara ve diş hekimleri tarafından uygulanan tedaviler yoluyla alınabilir.

Röntgenler, diş hekimlerinin ağzında olup bitenleri gözlemlemek için sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Çocuklar için diş çekme yöntemi oldukça nadirdir ve son çare olarak yapılır. Çürükler veya çürümeyle ilgili bir sorunu çözmek için yapılır.

Çocukların dişlerinin çürük oluşumuna yaygın olması nedeniyle, oluşan çürüklerde dolgu yapılabilir. Bölge uyuşturulduktan sonra, dişin enfekte bölgeleri çıkarılır ve diş gümüş veya seramik porselen ile doldurulur.

Diş temizliği de ilk dişin çıkmasından yaklaşık altı ay sonra başlanabilir. İlk birkaç ziyarette çok fazla temizlik yapılmaz, diş hekimi daha çocuk çocuğun dişlerini muayene ederek gelişebilecek herhangi bir sorunu tespit eder.

Endodonti

Endodonti ile diş uzmanlar, diş apsesi (enfeksiyon) gibi karmaşık diş ağrısı nedenlerini teşhis eder ve tedavi ederler. Diş pulpası ve kök sorunlarını tedavi etmek için gelişmiş teknikler kullanılır. Doğal diş kurtarılmaya çalışılır, diş veya ağız ağrısı giderilir. Kötü diş ve diş eti bakımı nedenli diş çürüğü, diş yaralanmaları, diş apsesi, çatlak diş gibi sorunlar edilir.

Kanal Tedavisi: Kanal tedavisi dişin merkezinde oluşan enfeksiyonu tedavi etmeyi amaçlar. Çekilmesi gereken bir diş kurtarılabilir. Dişin merkezinde oluşan enfeksiyon, ağızda yaşayan ve dişi istila eden bakterilerden kaynaklanır.

Diş pulpası bakteriler tarafından enfekte olursa iltihaplanabilir ve bakterilerin çoğalıp yayılmasına neden olabilir. Isırma veya çiğneme sırasında ağrı, etkilenen dişin yakınındaki diş etinin şişmesi, etkilenen dişten irin sızması, şişmiş yanak veya çene, dişin renginin koyulaşması gibi semptomların ardından iltihap tespit edilebilir ve kanal tedavisi uygulanabilir.

Revizyon Tedavileri: Kanal tedavisinde arzu edilen başarı sağlanamadığında revizyon tedavisi gerekli olabilir. Dar veya eğilmiş kök kanalları, ilk tedavi seansı sırasında yeterli derecede temizlenememişse revizyon tedavisi istenebilir. Tedavinin ilk adımları kanal tedavisinde olduğu gibi gerçekleştirilir.

Periodontoloji

Periodontoloji, diş eti ve çene kemiğinde yaşanan sorunların teşhisi, tedavisi ve önlemleri ile ilgilidir. Sağlıklı diş eti ve çene kemiğine sahip olunması hedeflenir. Diş taşı temizliği, ilaç tedavileri veya cerrahi işlemler tedavi seçenekleri arasında yer alır.

Diş eti iltihabı, periodontitis, diş eti çekilmesi, diş eti gülümsemesi gibi hastalıkların oluşturduğu sorunları ortadan kaldırmayı amaçlar. Subgingival küretaj, serbest diş eti grefti, bağ dokusu grefti, flep cerrahisi ve kemik grefti, gingivektomi gibi tedavi yöntemleri uygulanır.

Diş Eti Hastalıkları: Diş etinde meydana gelen en yaygın hastalıklar arasında; diş eti iltihabı, hafif periodontitis, orta dereceli periodontitis ve ileri periodontitis yer alır. Diş plağı birikimi periodontal hastalıklarının bir numaralı nedenidir.

Diş Eti Estetiği: Dişleri çevreleyen ve diş köklerini koruyan yumuşak dokuda oluşan problemleri gidermek için uygulanır. Böylelikle estetik açıdan daha güzel bir gülümseme oluşur. Diş sağlığının korunması ve gelişmiş diş temizliğinin yapılabilmesi için de uygulanabilir.

Protez ve İmplant

Diş protezi söz konusu olduğunda, protez yapay bir diş anlamına gelir. Diş kaybı yaşandıktan sonra, genellikle porselen veya akrilik malzemelerle uygulanmaktadır. Diş protezi, yapıştırıcıları vasıtasıyla kolaylıkla yapıştırılabilir.

Dental İmplantlar: Çene kemiğinde, diş köklerini taklit eden, vida ya da kök formunda olabilen titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. Titanyum yapısı sayesinde vücut ile biyolojik uyum oluşturur. Diş ayıplarının yerini doldurabilir ve uzun ömürlüdür.

Protez Çeşitleri: Diş protezleri, eksik dişleri ya da dişlerdeki kusurları onarmak amacıyla kullanılan yapay dişlerdir. Estetik fonksiyonu kazandırdığı gibi çiğneme fonksiyonuna yardımcı olur. Çene kemiği ve dişlerin sağlıklı kalmasını sağlar. Diş implantları, doğal dişlere en yakın his ve görünümü sunan implantlardır. Uzun ömürlüdür ve çiğneme ile konuşma yetisini önemli ölçüde iyileştirir. Alt veya üst çenede tüm dişlerini kaybetmiş kişiler için de protez uygulanabilir. Eksik ya da birden fazla dişi yerine koymak için diş köprüleri kurulabilir. Lamine diş kaplamalar, dişlerin ön yüzeyine yapıştırılır. Rengi bozulmuş, çatlamış veya kırılmış dişler için önerilebilir.

Zirkonyum ve Porselen Kaplamalar: Diş estetiğinde sıklıkla zirkonyum ve porselen kaplamalar kullanılır. Hem zirkonyum hem de porselen kaplamalar, dişlerin doğal bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Porselen kaplamalar, doğal diş minesi ile benzer özelliklere sahiptir, yarı saydam bir malzemedir. Dişlere doğal bir görünüm kazandırır ve bütünlük sağlar. Zirkonyum kaplamalar ise dayanıklılığı ile ön plana çıkar. Porselene kıyasla daha sağlamdır, aşınmalara karşı da dirençli bir malzemedir.

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği , dişlerin yalnızca sağlığını iyileştirmeyi amaçlamaz. Görsel açıdan dişleri mükemmel bir hale getirmeye de odaklanır. Gülüşün şekli, dişlerin rengi, dişlerin hizası, boyutu ve diş sağlığını iyileştirmeye yönelir. Diş eti çekilmeleri, dişlerde kırık, lekeli ve renk değişimine uğramış dişler, şekil bozuklukları gibi özgüveni zedeleyebilecek problemlerin çözümünde yardımcı olur.

Diş Beyazlatma: Diş beyazlatma sürecinde, dişlerin renginin birkaç ton açılması hedeflenir. Dişler tamamen bembeyaz bir hale getirilmez ancak mevcut renk tonunda ağartma sağlanır. Böylelikle dişlerdeki sararma ve lekeler giderilebilir. Diş beyazlatma işleminde, diş hekiminin hazırladığı özel ağızlığı ağartma jeliyle birlikte kullanabilirsiniz. Bir diğer yöntem lazerle diş beyazlatmadır.

Laminate Veneer: Alternatif ve kolay bir yöntem olmasıyla tercih edilebilir. Dişlerdeki şekil bozuklukları, dişlerin üst üste dizilmesi ve diş rengindeki bozulmaların düzeltilmesinde kullanılabilir. Yaprak porselen veya yaprak diş kaplama olarak da adlandırılır. Diş yüzeyi temizlendikten sonra porselen lamineler diş yüzeyine yapıştırılır. Ağız ölçüleri alınır alınan ölçülere uygun yaprak porselenler hazırlanır. Özel bir jel yardımıyla da diş yüzeyine yapıştırılır.

Gülüş Tasarımı: Güzel ve doğal bir görünüme sahip olmak için gülüş tasarımı yapılabilir. Dişler arasındaki boşluklar, renk bozuklukları ve çarpıklıkları gidermeyi amaçlar. Hastanın ilk olarak hangi tür tedaviye tabi tutulacağı belirlenir. Ardından dijital ortama aktarılan verilerle gülüş tasarımı ortaya çıkar.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, diş ve çene cerrahisi ; gömülü yirmi yaş dişlerinin cerrahi tedavisi, kök uçlarının rezeksiyonu, maksillofasiyal çıkık ve kırıkların cerrahi olarak düzeltilmesi, kist ve tümör operasyonları gibi cerrahi operasyonları içerir. Gerekli durumlarda yapılan ameliyatlar genel anestezi altında gerçekleştirilebilir.

Diş Çekimi: Dişin tamamen yuvasından çıkarıldığı bir diş hekimliği prosedürüdür. “Diş çekmek” olarak da bilinen bu işlem, doğal dişlerin kurtarılamayacağı durumlarda uygulanır. İleri derecede diş çürüğü varsa, kırılmış, çatlamış veya gömülü dişler bulunuyorsa, dişler sıkışmış durumdaysa, ileri düzeyde diş eti hastalığı varsa, son çare olarak diş çekimi tercih edilebilir. Lokal anestezi uygulanarak dişin bulunduğu bölge uyuşturulur. Diş hekimi, özel aletler yardımıyla dişi yuvasından dikkatlice gevşetir ve çıkarır. Diş ciddi şekilde çürümüş ve diş etini etkiliyorsa, diş etlerinde kesiler yapılması gerekebilir. Diş çıkarıldıktan sonra yuva temizlenir ve dezenfekte edilir.

Çene Cerrahisi: Çene cerrahisi , yüz, çene ve ağız bölgesindeki hastalıkları, yaralanmaları ve doğuştan gelen kusurları düzeltme amacıyla kullanılır. Alt yüz bölgesi, çene kemikleri, damak ve dişler ile ilgili sorunlar teşhis edilir ve tedavi süreci yönetilir. Bu yöntemle çene yeniden yapılandırılabilir, çene eklemi bozuklukları tedavi edilebilir. Yüz ve çene yaralanmalarına bağlı kırıklar ya da doku hasarları onarılabilir.

Ağız İçi Lezyonlar: Ağız içi lezyonlar, ağız mukozasında görülen ülserler ve diğer patolojik oluşumlardır. Ağız ülserleri, kırmızı lezyonlar, beyaz lezyonlar ve pigmentli lezyonlar oluşabilir. Ağız ülserleri doğal yöntemlerle tedavi edilebilirken, bazı ağız lezyonları ise diş hekimi müdahalesi gerektirebilir. Sigara kullanımı, yanlış takılmış protezler veya dişlerdeki keskin kenarların sürtünmesi sonucu tahrişler oluşabilir. Kandida mantarının aşırı büyümesiyle de enfeksiyon kaynaklı lezyonlar meydana gelebilir. Bu lezyonlar, liken planus veya sedef hastalığı gibi sistemik hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkabilir.

Temporomandibular Eklem Bozukluğu: Temporomandibular eklem bozukluğu, alt çenenin kafa tabanıyla birleşme noktasında yaşanan bir bozukluktur. Çiğneme, konuşma ve yutkunma sırasında sık sık hareket eden temporomandibular eklemin hareketinde meydana gelen bozukluk, çene ağrılarına ve çene hareketlerinin kısıtlanmasına neden olur. Nadiren de olsa çene kilitlenebilir. Ağız açıp sırasında meydana gelen sesler eklem rahatsızlığına işaret edebilir. Ağrı kesici tedavileri uygulanabileceği gibi, ilaç enjeksiyonu da kullanılabilir. Bazı durumlarda eklemin cerrahi onarımı gereklidir.

Acıbadem'de Ağız ve Diş Sağlığı

Acıbadem Sağlık Grubu hastaneleri ve tıp merkezlerinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı kliniklerinde; çocuk ve yetişkin hastalar için ağız, diş ve çene sağlığı ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisinde hizmet veriliyor. Hastanelerimizde ve tıp merkezlerimizde ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme amaçlı eğitimler ve seminerler düzenleniyor.

Daha fazla bilgi için: Alo Acıbadem 444 55 44

Hastanelerimiz bünyesindeki ağız ve diş sağlığı kliniklerinde hafta içi her gün ve hafta sonu olmak üzere poliklinik ve tedavi hizmeti verilmektedir.

Acil Diş Hekimliği Hizmetleri

Ağız ve diş sağlığı kliniklerinde acil diş hekimliği hizmetleri verilmektedir. Diş hekimliği tedavilerini etkileyebilecek acil tıbbi durumlarda müdahale etmek üzere hastanelerimizde hizmet veren acil servis mevcuttur.

Acıbadem Web ve Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır. Güncellenme Tarihi: 6 Eylül 2024 Cuma Yayımlanma Tarihi: 22 Ocak 2019 Salı

Doktorlar

Ağız ve Diş Sağlığı biriminde görevli doktor listemiz aşağıda yer almaktadır:

Birimin Tüm İlgi Alanları

Hastaneler

Sıralama Türü:

Alt Tıbbi Birimler

Bize Ulaşın

Bilgi talepleriniz için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Acıbadem Sağlık Grubu olarak size daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunabilmemiz için istek, öneri, teşekkür ve şikayetlerinizi aşağıdaki formu doldurarak ya da 444 55 44 numaralı telefondan tarafımıza ulaşarak bildirebilirsiniz.

Devamı
Devamı
Güvenlik Kodu

KİŞİSEL VERİLERİN ELDE EDİLMESİ VE İŞLENMESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME FORMU

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (“Acıbadem”) ve Acıbadem’in hakim ve bağlı şirketleri (hepsi birlikte “Acıbadem Grubu” olarak anılacaktır.) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, aşağıda açıklanan çerçevede ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuata uygun olarak işlenebilecektir.

1. Kişisel Verilerin elde Edilmesi, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz Acıbadem Grubu tarafından sağlanmakta olan kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amaçlarıyla ve Acıbadem Grubu şirketlerinin faaliyet konularına uygun düşecek şekilde; sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, çağrı merkezi, internet sitesi, sözlü, yazılı ve benzeri kanallar aracılığıyla elde edilmektedir. Sağlık verileriniz başta olmak üzere özel nitelikli kişisel verileriniz ve genel nitelikli kişisel verileriniz, Grup tarafından aşağıda yer alanlar dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın bu maddede belirtilen amaçlar ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenebilmektedir:

Acıbadem Grubu tarafından elde edilen her türlü kişisel veriniz (Özel nitelikli kişisel veriler de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

İlgili mevzuat uyarınca elde edilen ve işlenen Kişisel Verileriniz, Acıbadem veya Acıbadem Grubu’na ait fiziki arşivler ve/veya bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

2. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Kanun ve sair mevzuat kapsamında ve yukarıda yer verilen amaçlarla Acıbadem ve Acıbadem Grubu tarafından Acıbadem Grubu’na dahil olan şirketler ile, Özel sigorta şirketleri, Sağlık bakanlığı ve bağlı alt birimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sair kolluk kuvvetleri, Nüfus Genel Müdürlüğü, Türkiye Eczacılar Birliği, Mahkemeler ve her türlü yargı makamı, merkezi ve sair üçüncü kişiler, yetki vermiş olduğunuz temsilcileriniz, avukatlar, vergi ve finans danışmanları ve denetçiler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler dâhil sağlık hizmetlerini yukarıda belirtilen amaçlarla geliştirmek veya yürütmek üzere işbirliği yaptığımız iş ortaklarımız ve diğer üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

3. Kişisel Veri Elde Etmenin Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve Acıbadem’in faaliyet konusuna dahil her türlü işin yasal çerçevede yürütülebilmesi ve bu kapsamda Acıbadem’in akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için toplanmakta ve işlenmektedir. İşbu kişiler verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi;

Ayrıca, Kanun’un 6. maddesi 3. fıkrasında da belirtildiği üzere sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

4. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanun ve ilgili mevzuatlar uyarınca;

Mezkûr haklarınızdan birini ya da birkaçını kullanmanız halinde ilgili bilgi tarafınıza, açık ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı olarak ya da elektronik ortamda, tarafınızca sağlanan iletişim bilgileri yoluyla, bildirilir.

5. Veri Güvenliği

Acıbadem, kişisel verilerinizi bilgi güvenliği standartları ve prosedürleri gereğince alınması gereken tüm teknik ve idari güvenlik kontrollerine tam uygunlukla korumaktadır. Söz konusu güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak muhtemel riske uygun bir düzeyde sağlanmaktadır.

6. Şikayet ve İletişim

Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır. Kanun kapsamındaki taleplerinizi, “https://www.acibadem.com.tr/acibademonline/hastaverilerinkorunmasi.html” web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak;

Kanun kapsamındaki taleplerinizi, https://www.acibadem.com.tr/acibademonline/hastaverilerinkorunmasi.html web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak ve formda belirtilen usullerle tarafımıza iletmenizi rica ederiz.

YUKARI
İçindekiler
Size ulaşmamızı ister misiniz?