
Genel Tanıtım
Yemek borusundan anüse kadar tüm sindirim sistemi organı hastalıklarının tanı ve tedavisinin yapıldığı bölümde gastroenteroloji, genel cerrahi, radyoloji ve onkoloji uzmanlarınca, multidisipliner yaklaşımla hastalara hizmet veriliyor.
Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü Tanı Tedavi Hizmetleri
Gastroenteroloji cerrahisi bölümünde yemek borusu (özefagus) hastalıkları (özefajit, reflü, hiatal herni, kanserler); mide ve duodenum hastalıkları (ülser, gastrit, selim-stromal-malign tümörler); ince ve kalın bağırsak hastalıkları (ülseratif kolit, crohn hastalığı, tümörler), anüs ve anal kanal problemleri (fissür, fistül, hemoroidal hastalık, inkontinans, prolapsus), karaciğer-pankreas-safra kesesi ve safra yolları hastalıkları genel cerrahi ve gastroenteroloji uzmanlarınca değerlendirilip tedavi ediliyor.
Tanı aşamasında radyoloji uzmanlarından da destek alınıyor, gereğinde girişimsel radyolojik işlemler de (biyopsi, drenaj, stent uygulamaları) yapılıyor. Tüm cerrahi girişimler laparoskopik veya açık yöntemlerle gerçekleştiriliyor.
Kanser tanısı konan hastaların takipleri ilgili branşların uzmanlarının oluşturduğu konseyce değerlendirilip, gastroenteroloji cerrahisine ihtiyaç duyulan hastaların ameliyat öncesi veya sonrası onkolojik takip ve tedavileri düzenleniyor.
İlgi Alanları
-
Robotik Cerrahi
da Vinci Robotik Cerrahi sisteminde cerrah, küçük kesiyle operasyonu gerçekleştiriyor. Cerrah, operasyonu konsol başında oturarak gerçekleştiriyor.
Detaylı Bilgi -
Akalazya
Akalazya, özefagusta besinlerin yutulması işlevinde rol alan kasları kontrol eden sinir hücrelerinin bozulmasından veya kaybından kaynaklanır.
Detaylı Bilgi -
Barrett Özofagus
Reflü hastalığının kronikleşmesi ve midenin içerdiği asit, safra ve ince bağırsak içerikleri Barrett özefagusa neden olur.
Detaylı Bilgi -
Crohn ve Kolit
İnflamatuar bağırsak hastalıkları denince akla crohn hastalığı ve ülseratif kolit geliyor. Ancak bunlar birbirinden farklılık gösteren iki hastalık.
Detaylı Bilgi -
Divertikülit
Torbaların bir veya daha fazlası iltihaplandığında veya enfekte olduğunda, bu durum divertikülit olarak bilinir.
Detaylı Bilgi -
Gastrik Bypass
Gastrik bypass ameliyatlarında midenin büyük bir bölümü bypass edilerek küçük hacimli bir mide bölümü hazırlanarak ince bağırsaklara dikilir.
Detaylı Bilgi -
Gaz-Dışkı Tutamama (Anal inkontinens)
Dışkı Tutamama nedenleri çok olsa da günümüzde en fazla doğum travmaları sonucunda anal inkontinans doğum sonrası ya da uzun yıllar sonrasında gelişebiliyor.
Detaylı Bilgi -
Hemoroid (Basur)
Hemoroid (basur) tedavisinde genellikle cerrahi yöntemlere başvurulmuyor. Hemoroid çoğunlukla medikal tedavi ve önerilerle geriliyor.
Detaylı Bilgi -
İltihabi Bağırsak Hastalıkları (Crohn Hastalığı ve Ülseratif Kolit)
İltihabi bağırsak hastalıkları; nedeni kesin olarak bilinemeyen, bağışıklık sisteminde sorunlar, kalıtımsal nedenler ve çevresel faktörler ile ilgili olabilir.
Detaylı Bilgi -
Kalın Bağırsak Kanseri
Kalın bağırsak kanserinin en sık görülen belirtilerinden biri makattan kan gelmesidir. Hastaların büyük bir kısmı şikayetlerin basur olduğunu düşünmektedir.
Detaylı Bilgi -
Kolit ve Crohn Hastalığında Teşhis
Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı, pek çok hastalıkla karışabilen belirtileriyle, yıllarca gizli kalabilen hastalıklar arasında. Doğru teşhis önem taşıyor.
Detaylı Bilgi -
Kolon ve Rektum Kanseri
Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye kolon ve rektum kanseri tanısı konuyor. Hastalık, en çok yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden biridir.
Detaylı Bilgi -
Mide Balonu Uygulaması
Mide balonu, morbid obeziteyi gideren bir işlem ya da obezite cerrahisinin alternatifi değildir. Ameliyat öncesinde kilo verme amacıyla kullanılır.
Detaylı Bilgi -
Mide Kanseri
Mide kanseri genellikle sinsi ilerleyen ve belirtilerini verdiğinde çoğunlukla ileri evrede tanısı koyulan bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Obezite Tedavisi
Obezite, vücutta sağlığı bozacak ölçüde aşırı ve anormal yağ birikmesidir. Yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen Obezite tedavi edilebilen bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Özofagus Kanseri
Özefagus kanserlerinin tedavisi kanserin çeşidine (yassı hücreli kanser veya adenokarsinom) ve evresine göre yapılabilmektedir.
Detaylı Bilgi -
Tüp Mide Ameliyatı
Tüp mide ameliyatında mide, ince uzun bir tüpe çevriliyor. Laparoskopik olarak yani kapalı ameliyat yöntemiyle midenin yüzde 80''ini kesip çıkarılıyor.
Detaylı Bilgi
Hastaneler
-
Altunizade Hastanesi
-
Atakent Hastanesi
-
Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi
-
International Hastanesi