Malzemeler

  • 1 bütün ananas (soyulmuş ancak merkezindeki sert kısmını atmayın)
  • 50 gram taze zencefil
  • ½ adet limon suyu ya da 1 adet misket limonu suyu
  • 400 ml su
  • Buz

Hazırlanışı

  • Ananas ve zencefili tamamen ince bir püre haline gelene kadar blenderden geçirin. Ardından bir süzgeç yardımıyla süzün.
  • Kaşığın tersiyle süzgeçteki posayı ezerek bütün suyun süzüldüğünden emin olun.
  • Süzdüğünüz suya limon ya da misket limonunun suyunu ilave edin. Üzerine su ekleyin. Damak zevkinize göre eklenecek suyu azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
  • Dilediğiniz kadar koyun ve soğuk servis edin. Dilerseniz süzdüğünüz pürenin bir kısmını hazırladığınız içeceğe ilave edip içeceğin lif içeriğini zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.