Malzemeler

  • Yarım su bardağı fındık
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 10 adet küçük hurma
  • 6 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı glutensiz yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 dolu yemek kaşığı hindistancevizi tozu
  • 3 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

  • Önce hurmaları sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Daha sonra hurmaların çekirdeklerini çıkarıp robottan geçirin.
  • Fındık ve cevizleri gelişigüzel minik parçalara ayırın. Daha sonra hurmaların üstüne fındık, ceviz, tarçın, yulaf, hindistancevizi ve su ekleyin.
  • Son olarak incirleri minik küp şeklinde doğrayıp karışıma ekleyin ve yoğurun.
  • Elde ettiğiniz karışımı, yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kaba bastırarak yerleştirin.
  • Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.