Malzemeler

  • 1 büyük boy pancar
  • ¼ kereviz
  • 1 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Pancarı iyice yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Kereviz, patates, havuç ve sarımsağın kabuklarını soyun ve küçük küçük doğradıktan sonra tüm malzemeleri tencereye koyun.
  • Sebzelerin üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyin.
  • Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen sebzeleri blenderdan geçirdikten sonra kısa bir süre daha kaynatın.
  • İstenen kıvam yakalanana kadar üzerine sıcak su ilave edin. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.