Malzemeler

  • 3 su bardağı esmer pirinç
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 küçük arpacık soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü
  • 2 bardak küçük çekirdeksiz kırmızı üzüm
  • Yarım su bardağı maydanoz
  • 4 su bardağı bebek ıspanak

Hazırlanışı

  • Esmer pirinci haşlayıp soğumaya bırakın.
  • Blender ya da mutfak robotunda yoğurdu, zeytinyağını, arpacık soğanı, sarımsağı, karabiberi, tuzu, limon suyunu ve kabuğunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
  • Cevizleri orta ateşte bir tavada rengi hafif kahverengi olana kadar 2 dakika kavurun.  
  • Haşlayıp didiklediğiniz tavuk etini, üzümü, iri kıydığınız maydanozları, ıspanak yapraklarını ve hazırladığınız sosun yarısını büyük bir kapta karıştırın.
  • Cevizleri, pirinçleri ve sosun kalanını ilave edip karıştırın. Salatanız hazır. Afiyet olsun.