Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 küçük boy brokoli
  • 1 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Yıkayıp temizlediğiniz karnabahar ve brokolileri küçük çiçekler halinde ayırın. 20x30 cm’lik bir fırın kabına yayın.
  • Bir baş sarımsağı da bütün halinde kaba yerleştirin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Fırın kabının üzerini yağlı kağıtla kapatın. Yarım saat pişirin.
  • Daha sonra yağlı kağıdı kaldırın. Ara sıra karıştırarak 30-40 dakika daha sebzeler kızarana ve yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.