
Genel Tanıtım
Trilogy, kanser hastalarına uygulanan radyoterapide kullanılan bir tür lineer hızlandırıcı, yani LINAK cihazıdır. Trilogy'de kullanılan yöntemlerin her birinin kullanım alanları farklıdır; tümörün yapısına ve hastaya göre değişiklik gösterir.
IMRT (Intensity Modulated Radiotherapy) (Yoğunluk Ayarlı Işınlama): Tümör vücutta korunması gereken bir organı sarıyorsa ya da yakınına kadar geliyorsa IMRT yönteminden faydalanabilinir.RAPIDARC: Görüntü eşliğinde yapılır, yatar pozisyonda olan hastanın etrafında dönebilecek bir mekanizmaya sahiptir.SRT (Stereotactic Radiotherapy): Çoklu seanslarla uygulanan noktasal ışınlama.SRS (Stereotactic Radiosurgery): Tek seansta noktasal ışınlama.SRS/SRT: Noktasal ışınlamayla küçük tümörleri hedef alabilir.IGRT (Image Guided Radiotherapy) (Görüntü Kılavuzluğunda Radyoterapi): Tedavi edilecek bölgenin doğruluğu milimetrik bir hassasiyetle saptanır ve kayma varsa hastanın pozisyonu düzeltilerek ışınlama yapılabilir.Kullanım Alanları
Kanser hastalarının ışın tedavisinde kullanılır. Trilogy'de kullanılan yöntemlerin her birinin kullanım alanları farklıdır; tümörün yapısına ve hastaya göre değişiklik gösterir.
Nasıl Uygulanır?
Hasta, cihazın hareketli masasına yatar. Tedavi bölgesinin kesitsel olarak görüntüsü alınır ve organlardan veya tümörün hareketinden kaynaklanan yanlışlıklar düzeltilerek tümörün ışınlanması sağlanır.
SRS/SRT radyoterapi teknolojisiyle ise noktasal ışınlama yapılır.
İlgi Alanları
-
Akciğer Kanseri
Sigaranın başlıca faktörlerden biri olduğu akciğer kanseri, kansere bağlı ölümlerde ilk sıralarda yer alıyor. Erken evrede yakalandığında tedavi şansı oluyor.
Detaylı Bilgi -
Beyin Tümörleri
Beyin tümörleri, beynin kendi içinde oluşan tümörlerin yanı sıra çevredeki dokulardan kaynaklanan ve kafatası içine doğru büyüyen tümörleri de kapsıyor.
Detaylı Bilgi -
Böbrek Kanseri
Böbrek kanseri, normal işlevlerini yerine getiren hücrelerin işlev ve şekillerini yitirerek anormal derecede büyümesidir.
Detaylı Bilgi -
Cilt (Deri) Kanseri
Melanom genellikle deri yüzeyinde başladığı için erken dönemde saptanma şansı çok yüksek kanserlerden biridir.
Detaylı Bilgi -
Endometrial Kanser
Rahmin iç yüzeyini kaplayan endometrium adlı yapıdaki kanserlere endometrial veya endometrium kanseri adı verilir. Kendini olağan dışı kanamalarla belli eder.
Detaylı Bilgi -
Gırtlak Kanseri
Gırtlak kanseri oluşumunda en büyük risk faktörü sigara ve tütün ürünleri kullanımı. Sigara kullanan kişilerde gırtlak kanseri riski 20 kat artıyor.
Detaylı Bilgi -
Hipofiz Tümörleri
Hipofiz bezinin işlevi çok önemli olduğundan, tümörün büyümesi ve vücudun ihtiyacı olmayan hormonları salgılaması sonucu ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.
Detaylı Bilgi -
Kalın Bağırsak Kanseri
Kalın bağırsak kanserinin en sık görülen belirtilerinden biri makattan kan gelmesidir. Hastaların büyük bir kısmı şikayetlerin basur olduğunu düşünmektedir.
Detaylı Bilgi -
Karaciğer Kanseri
Hepatit B ve Hepatit C veya sirozlu hastalarda gelişen karaciğer tümörleri, genellikle erken dönemde belirti vermeyebilirler.
Detaylı Bilgi -
Kemik Tümörleri
Kemik tümörleri temelde iki gruba ayrılır: Kemiğin kendi tümörleri ve diğer organların tümörlerinin kemiğe nüfuz etmesi, yani metastaz.
Detaylı Bilgi -
Kolon ve Rektum Kanseri
Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye kolon ve rektum kanseri tanısı konuyor. Hastalık, en çok yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden biridir.
Detaylı Bilgi -
Lenf Kanseri (Lenfoma)
Lenf kanseri (lenfoma) vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir.
Detaylı Bilgi -
Meme Kanseri
Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik yatkınlık oluşturan gen mutasyonu meme kanseri riskini artırıyor.
Detaylı Bilgi -
Mesane Kanseri
Mesane kanseri genellikle 65 yaş üzerindeki kişilerde; idrarda ağrısız kanama ile kendini belli eden mesane kanserinin bilinen en önemli risk faktörü sigaradır.
Detaylı Bilgi -
Mide Kanseri
Mide kanseri genellikle sinsi ilerleyen ve belirtilerini verdiğinde çoğunlukla ileri evrede tanısı koyulan bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Noninvaziv Kanserler
Yayılma göstermeyen (in situ) kanserler de kendi arasında ‘duktal karsinoma in situ’ ve ‘lobüler karsinoma in situ’ olmak üzere yine iki gruba ayrılıyor.
Detaylı Bilgi -
Omurga Tümörleri
Omurga tümörlerinin belirtileri, yerine ve sinirler ile omuriliği etkileyip etkilememesine göre değişkenlik gösterebilir.
Detaylı Bilgi -
Özofagus Kanseri
Özefagus kanserlerinin tedavisi kanserin çeşidine (yassı hücreli kanser veya adenokarsinom) ve evresine göre yapılabilmektedir.
Detaylı Bilgi -
Pankreas Kanseri
Pankreası oluşturan hücrelerin normal sınırlar içerisindeki işlevlerini yitirerek kontrolsüz şekilde bölünüp tümör halini almasına pankreas kanseri denir.
Detaylı Bilgi -
Prostat Kanseri
Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Kansere bağlı ölümlerde ise ikinci sırada yer alır.
Detaylı Bilgi -
Rahim Ağzı Kanseri
Rahim ağzı kanseri genellikle orta ve ileri yaş kadınlarda görülse de, herhangi bir yaşta ortaya çıkabiliyor.
Detaylı Bilgi -
Testis Kanseri
Testis kanserlerinin çoğu, sperm üretiminde kullanılan ve “germ hücreleri” adı verilen hücrelerden meydana gelir.
Detaylı Bilgi -
Tiroid Kanseri
Tiroid kanserleri genellikle boyunda bir kitle veya tiroid bezi içinde bir nodül olarak görülür.
Detaylı Bilgi -
Vulva Kanseri
Vulva kanserinin nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir. Vulva kanseri de birçok kanser türü gibi, genellikle hücrelerdeki mutasyonlara bağlı olarak gelişir.
Detaylı Bilgi -
Yumurtalık (Over) Kanseri
Yumurtalık kanserinin tek bir tanı yöntemi yoktur. Hastaların bir bölümünde tanı, başka nedenlerden dolayı olunan ameliyatlar sırasında konulur.
Detaylı Bilgi