Trilogy, kanser hastalarına uygulanan radyoterapide kullanılan bir tür lineer hızlandırıcı, yani LINAK cihazıdır. Trilogy'de kullanılan yöntemlerin her birinin kullanım alanları farklıdır; tümörün yapısına ve hastaya göre değişiklik gösterir.
IMRT (Intensity Modulated Radiotherapy) (Yoğunluk Ayarlı Işınlama): Tümör vücutta korunması gereken bir organı sarıyorsa ya da yakınına kadar geliyorsa IMRT yönteminden faydalanabilinir.RAPIDARC: Görüntü eşliğinde yapılır, yatar pozisyonda olan hastanın etrafında dönebilecek bir mekanizmaya sahiptir.SRT (Stereotactic Radiotherapy): Çoklu seanslarla uygulanan noktasal ışınlama.SRS (Stereotactic Radiosurgery): Tek seansta noktasal ışınlama.SRS/SRT: Noktasal ışınlamayla küçük tümörleri hedef alabilir.IGRT (Image Guided Radiotherapy) (Görüntü Kılavuzluğunda Radyoterapi): Tedavi edilecek bölgenin doğruluğu milimetrik bir hassasiyetle saptanır ve kayma varsa hastanın pozisyonu düzeltilerek ışınlama yapılabilir.Benzer İlgi Alanları
-
Akciğer Kanseri
Sigaranın başlıca faktörlerden biri olduğu akciğer kanseri, kansere bağlı ölümlerde ilk sıralarda yer alıyor. Erken evrede yakalandığında tedavi şansı oluyor.
Detaylı Bilgi -
Beyin Tümörü
Beyin tümörleri, beynin kendi içinde oluşan tümörlerin yanı sıra çevredeki dokulardan kaynaklanan ve kafatası içine doğru büyüyen tümörleri de kapsıyor.
Detaylı Bilgi -
Böbrek Kanseri
Böbrek kanseri, normal işlevlerini yerine getiren hücrelerin işlev ve şekillerini yitirerek anormal derecede büyümesidir.
Detaylı Bilgi -
Cilt (Deri) Kanseri
Cilt kanserleri genellikle deri yüzeyinde başladığı için erken dönemde saptanma şansı çok yüksek kanserlerden biridir.
Detaylı Bilgi -
Endometrial Kanser
Rahmin iç yüzeyini kaplayan endometrium adlı yapıdaki kanserlere endometrial veya endometrium kanseri adı verilir. Kendini olağan dışı kanamalarla belli eder.
Detaylı Bilgi -
Gırtlak Kanseri
Gırtlak kanseri belirtileri arasında ses kısıklığı, boğazda takılma hissi ve nefes darlığı bulunur. Sigara, alkol, kötü beslenme gibi faktörler risk oluşturur.
Detaylı Bilgi -
Hipofiz Tümörleri
Hipofiz bezinin işlevi çok önemli olduğundan, tümörün büyümesi ve vücudun ihtiyacı olmayan hormonları salgılaması sonucu ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.
Detaylı Bilgi -
Karaciğer Kanseri
Karaciğer kanseri, karaciğer dokusunda bulunan bazı hücrelerin kontrolsüz ve anormal çoğalmaları sonucu meydana gelen kanser türüdür.
Detaylı Bilgi -
Kemik Tümörleri
Kemik tümörleri temelde iki gruba ayrılır: Kemiğin kendi tümörleri ve diğer organların tümörlerinin kemiğe nüfuz etmesi, yani metastaz.
Detaylı Bilgi -
Lenf Kanseri (Lenfoma)
Lenf kanseri (lenfoma) vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir.
Detaylı Bilgi -
Meme Kanseri
Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla oluşur. Erken teşhis ve tedavi ile iyileşme şansı artar. Belirtilere dikkat edin.
Detaylı Bilgi -
Mesane Kanseri
Mesane kanseri genellikle 65 yaş üzerindeki kişilerde; idrarda ağrısız kanama ile kendini belli eden mesane kanserinin bilinen en önemli risk faktörü sigaradır.
Detaylı Bilgi -
Mide Kanseri
Mide kanseri genellikle sinsi ilerleyen ve belirtilerini verdiğinde çoğunlukla ileri evrede tanısı koyulan bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Noninvaziv Kanserler
Yayılma göstermeyen (in situ) kanserler de kendi arasında ‘duktal karsinoma in situ’ ve ‘lobüler karsinoma in situ’ olmak üzere yine iki gruba ayrılıyor.
Detaylı Bilgi -
Omurga Tümörleri
Omurga tümörlerinin belirtileri, yerine ve sinirler ile omuriliği etkileyip etkilememesine göre değişkenlik gösterebilir.
Detaylı Bilgi -
Özofagus (Yemek Borusu) Kanseri
Yemek borusu kanseri, yutma güçlüğü ve kilo kaybı gibi belirtilerle ortaya çıkan, yemek borusunda gelişen ciddi bir kanser türüdür.
Detaylı Bilgi -
Pankreas Kanseri
Pankreası oluşturan hücrelerin normal sınırlar içerisindeki işlevlerini yitirerek kontrolsüz şekilde bölünüp tümör halini almasına pankreas kanseri denir.
Detaylı Bilgi -
Prostat Kanseri
Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Kansere bağlı ölümlerde ise ikinci sırada yer alır.
Detaylı Bilgi -
Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri
Rahim ağzı kanserinde erken teşhisin önemi büyüktür çünkü serviks kanseri hem önlenebilir hem de erken evrelerinde başarıyla tedavi edilebilir bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Testis Kanseri
Testis kanserlerinin çoğu, sperm üretiminde kullanılan ve “germ hücreleri” adı verilen hücrelerden meydana gelir.
Detaylı Bilgi -
Tiroid Kanseri
Tiroid kanseri nedir? Boyunda şişlik ve nefes alma güçlüğü gibi belirtilerle ortaya çıkan bu kanser türü nasıl tedavi edilir? Erken teşhis neden önemlidir?
Detaylı Bilgi -
Vulva Kanseri
Vulva kanserinin nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir. Vulva kanseri de birçok kanser türü gibi, genellikle hücrelerdeki mutasyonlara bağlı olarak gelişir.
Detaylı Bilgi -
Yumurtalık (Over) Kanseri
Yumurtalık kanseri nedir? Belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi edinin. Erken teşhis ve tedaviyle ilgili önemli detaylar.
Detaylı Bilgi