Malzemeler

  • 1 orta boy soğan
  • 6-8 adet pırasa
  • 3 yemek kaşığı yemeklik bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  • Pırasaları temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
  • Soğanları küp küp doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları kavurun.
  • Hafif pembeleşince bulguru da ilave ederek hafif kavurun.
  • Üzerine doğradığınız pırasaları ilave edip karıştırarak soteleyin.
  • Pırasalar da yumuşayınca sıcak suyu ilave edin.
  • Baharatları da ilave ederek, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Bulgur yumuşayınca ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.