
Genel Tanıtım
Acıbadem Sağlık Grubu Genel Cerrahi Bölümü, mevcut hastane, tıp merkezi ve polikliniklerde hasta muayene ve tedavisini gerçekleştirmek üzere organize olmuştur.
Genel Cerrahi Bölümü Tanı Tedavi Hizmetleri
Acıbadem Sağlık Grubu hastanelerinin genel cerrahi ünitelerinde şu alanlarda tedavi ve tanı hizmetleri verilmektedir.
Obezite Cerrahisi
Obezite hastalığı insan vücudunda çok sayıda organı etkilemektedir. Bu yüzden tedavisinin de multidisipliner yani birden çok branşın birlikte uyum içerisinde çalıştığı bir ortamda planlanıp yapılması gerekir. Acıbadem Sağlık Grubu olarak obezitenin tedavisinde kullandığımız yöntemlerden biri olan obezite cerrahisinde mide bandı, gastrik sleeve ve gastrik bypass yöntemleri kullanılır. Daha fazla bilgi için tıklayın…
Endokrin Cerrahisi
Endokrin cerrahisi, tiroid, paratiroid, adrenal ve gastrointestinal ile pankreasın nöroendokrin tümörlerini içeren cerrahi alandır.
Gastroentroloji Cerrahisi
Gastrointestinal Sistem Cerrahisi’nde özefagus ve mide-duodenum, ince bağırsak, kalın bağırsak ve rektuma ait hastalıkların cerrahi tedavileri yapılmaktadır.
Karaciğer, Pankreas, Safra Yolları Cerrahisi (Hepatopankreatobilier Cerrahi)
Hepato-pankreato-biliyer (HPB) cerrahisi, genel cerrahinin karaciğer, pankreas ve safra yolları hastalıklarıyla uğraşan alt grubudur. Bölümün karaciğer, pankreas ve safra yollarının üçüyle ilgili olmasının en önemli sebebi, bu bölümlerin birbirleriyle olan yakın ilişkisidir.
Meme Cerrahisi
Acıbadem Sağlık Grubu’nda meme kanserinin tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Daha fazla bilgi için tıklayın…
Organ Nakli
Organ Nakli Merkezlerimizde böbrek nakli ve karaciğer nakli ameliyatları gerçekleştirilmektedir. Daha fazla bilgi için tıklayın…
İlgi Alanları
-
Robotik Cerrahi
da Vinci Robotik Cerrahi sisteminde cerrah, küçük kesiyle operasyonu gerçekleştiriyor. Cerrah, operasyonu konsol başında oturarak gerçekleştiriyor.
Detaylı Bilgi -
Akalazya
Akalazya, özefagusta besinlerin yutulması işlevinde rol alan kasları kontrol eden sinir hücrelerinin bozulmasından veya kaybından kaynaklanır.
Detaylı Bilgi -
Anal / Perianal Siğil (Makat ve Makat Çevresi Siğilleri)
Anal siğillere tıpkı genital siğilde olduğu gibi İnsan Papilloma Virüsü (HPV) neden oluyor. Makatta karnabahara benzer görünümde şişlikler oluşuyor.
Detaylı Bilgi -
Anal Fissür (Makat Çatlağı)
Bilimsel ismi ile anal fissür, halk arasında yaygın ismiyle makat çatlağı, makat bölgesinde en sık görülen ağrılı sorunların başında geliyor.
Detaylı Bilgi -
Anal Pruritus (Anal Kaşıntı)
Anal pruritus (kaşıntı), kıl kurdu gibi parazitler ya da “psoriasis” gibi bazı deri hastalıklarına bağlı olarak, bazen de hemoroidal hastalıklardan olabilir.
Detaylı Bilgi -
Anorektal Manometre
Anorektal manometre ile incelenen veriler, pelvik taban hastalıklarının fonksiyonel yönünü ve ayırıcı tanısını sağlıyor.
Detaylı Bilgi -
Apandisit
Apandisit tipik olarak karnın sağ orta kesiminde gidip gelen bir ağrı ile başlar. Birkaç saat içinde ağrı, apandisitin genellikle bulunduğu yerde sabitlenir.
Detaylı Bilgi -
Barrett Özofagus
Reflü hastalığının kronikleşmesi ve midenin içerdiği asit, safra ve ince bağırsak içerikleri Barrett özefagusa neden olur.
Detaylı Bilgi -
Buerger Hastalığı
Buerger Hastalığı, budama hastalığı olarak bilinen ve sigara tiryakisi genç erkekleri tehdit eden periferik arter hastalığıdır.
Detaylı Bilgi -
Crohn ve Kolit
İnflamatuar bağırsak hastalıkları denince akla crohn hastalığı ve ülseratif kolit geliyor. Ancak bunlar birbirinden farklılık gösteren iki hastalık.
Detaylı Bilgi -
Divertikülit
Torbaların bir veya daha fazlası iltihaplandığında veya enfekte olduğunda, bu durum divertikülit olarak bilinir.
Detaylı Bilgi -
Diyafram Bozuklukları
Diyafram adlı göğüs ve karın boşluklarını birbirinden ayıran kasta olabilecek sorunlar; diyafram fıtığı, mide fıtığı, diyafram tümörü, diyafram felcidir.
Detaylı Bilgi -
Gaz-Dışkı Tutamama (Anal inkontinens)
Dışkı Tutamama nedenleri çok olsa da günümüzde en fazla doğum travmaları sonucunda anal inkontinans doğum sonrası ya da uzun yıllar sonrasında gelişebiliyor.
Detaylı Bilgi -
Graves Hastalığı
Graves hastalığı, tiroid hormonu tiroksininin aşırı üretilmesine neden olan ve hipertiroidizme yol açan bir bağışıklık sistemi hastalığıdır.
Detaylı Bilgi -
Guatr
Guatr, iyot eksikliği olan kişilerde yaygın görülür. Türkiye’de görülme sıklığı fazladır. Cinsiyet dağılımında ise, kadınlar erkeklere oranla 5 kat fazladır.
Detaylı Bilgi -
Hemoroid (Basur)
Hemoroid (basur) tedavisinde genellikle cerrahi yöntemlere başvurulmuyor. Hemoroid çoğunlukla medikal tedavi ve önerilerle geriliyor.
Detaylı Bilgi -
İltihabi Bağırsak Hastalıkları (Crohn Hastalığı ve Ülseratif Kolit)
İltihabi bağırsak hastalıkları; nedeni kesin olarak bilinemeyen, bağışıklık sisteminde sorunlar, kalıtımsal nedenler ve çevresel faktörler ile ilgili olabilir.
Detaylı Bilgi -
Jinekomasti
Jinekomasti erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği nedeniyle meme dokusu miktarındaki anormal ancak iyi huylu büyümeye verilen isimdir.
Detaylı Bilgi -
Kalın Bağırsak Kanseri
Kalın bağırsak kanserinin en sık görülen belirtilerinden biri makattan kan gelmesidir. Hastaların büyük bir kısmı şikayetlerin basur olduğunu düşünmektedir.
Detaylı Bilgi -
Kapalı Nefrektomi
Laparoskopik nefrektomi, kapalı yöntem ya da laparoskopik donör nefrektomi (LDN) gibi isimler verilen yöntem, her vericiye rutin olarak uygulanıyor.
Detaylı Bilgi -
Kolit ve Crohn Hastalığında Teşhis
Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı, pek çok hastalıkla karışabilen belirtileriyle, yıllarca gizli kalabilen hastalıklar arasında. Doğru teşhis önem taşıyor.
Detaylı Bilgi -
Kolon ve Rektum Kanseri
Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye kolon ve rektum kanseri tanısı konuyor. Hastalık, en çok yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden biridir.
Detaylı Bilgi -
Laparoskopi
Laparoskopi, gelişen çeşitli hastalıkların tanı ya da tedavisi sürecinde karın bölgesindeki organları incelemek için kullanılan cerrahi bir teşhis prosedürüdür.
Detaylı Bilgi -
Laparoskopik Donör Nefrektomi
Laparoskopik yöntemle, canlı vericiden böbrek çıkarılması girişimi 1995 yılında ilk tanımlandıktan sonra tüm dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşıyor.
Detaylı Bilgi -
Lenfödem Tedavisi
Lenfödem Tedavi Merkezimizde; doğuştan lenfatik sistem yetersizliğine bağlı daha çok bacaklarda oluşan lenfödemi kontrol altına almak amacıyla tedavi veriliyor.
Detaylı Bilgi -
Meme Başı Akıntısı
Tek memeden ve tek kanaldan kendiliğinden gelen kanlı veya şeffaf renkli akıntılar, sebebi araştırılması gerekli memebaşı akıntılarını oluşturuyor.
Detaylı Bilgi -
Meme Kanseri
Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik yatkınlık oluşturan gen mutasyonu meme kanseri riskini artırıyor.
Detaylı Bilgi -
Memede Kistler
İçi sıvı dolu kesecikler olan kistler, memedeki süt kanalı bezlerindeki genişlemeler sonucunda oluşuyor. Sıklıkla 40-49 yaş arasında görülüyor.
Detaylı Bilgi -
Mide Balonu Uygulaması
Mide balonu, morbid obeziteyi gideren bir işlem ya da obezite cerrahisinin alternatifi değildir. Ameliyat öncesinde kilo verme amacıyla kullanılır.
Detaylı Bilgi -
Mide Kanseri
Mide kanseri genellikle sinsi ilerleyen ve belirtilerini verdiğinde çoğunlukla ileri evrede tanısı koyulan bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Obezite Tedavisi
Obezite, vücutta sağlığı bozacak ölçüde aşırı ve anormal yağ birikmesidir. Yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen Obezite tedavi edilebilen bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Organ Nakli
Bir organın donör, yani verici vücuttan çıkarıldığı ve sonrasında hasarlı veya eksik bir organın yerini almak üzere bir alıcı vücuda yerleştirilmesine denir.
Detaylı Bilgi -
Özofagus Kanseri
Özefagus kanserlerinin tedavisi kanserin çeşidine (yassı hücreli kanser veya adenokarsinom) ve evresine göre yapılabilmektedir.
Detaylı Bilgi -
Perianal Fistül ve Apse
Anal ya da perianal fistülün bir ağzı anüs etrafında görülürken diğer iç ağzı ise bağırsak içinde anormal bir yol şeklinde gelişiyor.
Detaylı Bilgi -
Rektal Prolapsus
Rektal prolapsus, kalın bağırsağın son kısımları olan rektum ya da rektum ile sigmoid kolonun anal kanaldan dışarı çıkması olarak tanımlanıyor.
Detaylı Bilgi -
Rektorektal (Presakral) Kitleler
Retrorektal ya da presakral bölgede (makat ile kuyruk sokumu arasında) kitleler nadiren görülüyor. Retrorektal tümörler genellikle belirti vermeyebiliyor.
Detaylı Bilgi -
Rektosel (Bağırsak Fıtığı)
Rektosel tanısı, sanıldığının tersine rektoskopi/kolonoskopi ile konulmuyor. Tanıda defekografinin önemli bir rolü bulunuyor.
Detaylı Bilgi -
Safra Kesesi İltihabı (Kolesistit)
Safra kesesinin iltihaplanmasına kolesistit denir. Safra kesesinden çıkan tüpü tıkayan safra taşları kolesistite sebep olabilir.
Detaylı Bilgi -
Siroz
Siroz, hepatit ve kronik alkolizm gibi birçok karaciğer hastalığının sebebiyet verdiği karaciğerde ileri derecede hasar oluşumuna denir.
Detaylı Bilgi -
Stoma Problemleri
Stoma açılması anorektal cerrahi sonrası zaman zaman tercih edilen bir yöntem. Stoma, kalın ya da ince bağırsağın, karın duvarına ağızlaştırılmasına denir.
Detaylı Bilgi -
Tiroid Hastalıkları ve Tiroid Nodülleri
Tiroid bezinin yapısını ve nodül varlığını görmek için tiroid ultrasonografisi ve sintigrafisi çekilir. Nodüllerin incelemesi için iğne biyopsisi uygulanabilir.
Detaylı Bilgi -
Tiroid Kanseri
Tiroid kanserleri genellikle boyunda bir kitle veya tiroid bezi içinde bir nodül olarak görülür.
Detaylı Bilgi -
Tiroid Nodülleri
Tiroit nodülü; tiroit dokusu içinde oluşan farklı yapıda ve değişik büyüklüklerde olabilen anormal yumrular veya kitlelerdir. Bunların büyük kısmı zararsızdır.
Detaylı Bilgi -
Tüp Mide Ameliyatı
Tüp mide ameliyatında mide, ince uzun bir tüpe çevriliyor. Laparoskopik olarak yani kapalı ameliyat yöntemiyle midenin yüzde 80''ini kesip çıkarılıyor.
Detaylı Bilgi
Hastaneler
-
Adana Hastanesi
-
Altunizade Hastanesi
-
Ankara Hastanesi
-
Atakent Hastanesi
-
Ataşehir Tıp Merkezi
-
Bağdat Caddesi Tıp Merkezi
-
Bahçeşehir Tıp Merkezi
-
Bakırköy Hastanesi
-
Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi
-
Bodrum Hastanesi
-
Bodrum Tıp Merkezi
-
Bursa Hastanesi
-
Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi
-
Eskişehir Hastanesi
-
Etiler Tıp Merkezi
-
Fulya Hastanesi
-
Göktürk Tıp Merkezi
-
International Hastanesi
-
Kayseri Hastanesi
-
Kocaeli Hastanesi
-
Kozyatağı Hastanesi
-
Maslak Hastanesi
-
Taksim Hastanesi
-
Zekeriyaköy Tıp Merkezi
Doktorlar
-
Profesör Doktor ABDULLAH ZORLUOĞLU
-
Profesör Doktor AHMET ALPONAT
-
Profesör Doktor AHMET ONAT ARINÇ
-
Profesör Doktor ALİ AKYÜZ
-
Profesör Doktor BİLGİ BACA
-
Profesör Doktor CAN KÜÇÜK
-
Profesör Doktor CİHAN URAS
-
Profesör Doktor GÜRALP ONUR CEYHAN
-
Profesör Doktor HAMDİ KARAKAYALI
-
Profesör Doktor HİLAL ÜNAL
-
Profesör Doktor İBRAHİM BERBER
-
Profesör Doktor İSMAİL HAMZAOĞLU
-
Profesör Doktor MELİH PAKSOY
-
Profesör Doktor MERT ERKAN
-
Profesör Doktor METİN ERTEM
-
Profesör Doktor MURAT GÖNENÇ
-
Profesör Doktor NİHAT YAVUZ
-
Profesör Doktor ORHAN DEMİRCAN
-
Profesör Doktor ÖZGÜR YAĞMUR
-
Profesör Doktor REMZİ EMİROĞLU
-
Profesör Doktor SELÇUK ÜNALMIŞER
-
Profesör Doktor ŞÜKRÜ AKTAN
-
Profesör Doktor TAMER KARŞIDAĞ
-
Profesör Doktor TAYFUN KARAHASANOĞLU
-
Profesör Doktor TUĞBAY TUĞ
-
Profesör Doktor YAMAN TOKAT
-
Profesör Doktor YILMAZ BÜYÜKUNCU
-
Doçent Doktor AFAG AGHAYEVA
-
Doçent Doktor ALİ ÖZER
-
Doçent Doktor AYKUT SOYDER
-
Doçent Doktor BAHADIR OSMAN BOZKIRLI
-
Doçent Doktor DENİZ ATASOY
-
Doçent Doktor DİDEM ÖNCEL YAKAR
-
Doçent Doktor ERKİN İSMAİL
-
Doçent Doktor ERMAN AYTAÇ
-
Doçent Doktor HALİL KARA
-
Doçent Doktor İSMAİL AHMET BİLGİN
-
Doçent Doktor MURAT URKAN
-
Doçent Doktor TONGUÇ UTKU YILMAZ
-
Doçent Doktor VOLKAN ÖZBEN
-
Doktor Öğretim Üyesi AKİF ENES ARIKAN
-
Doktor Öğretim Üyesi EMİR ÇAPKINOĞLU
-
Doktor Öğretim Üyesi HAKAN YARDIMCI
-
Doktor Öğretim Üyesi ONUR DÜLGEROĞLU
-
Doktor AHMET ALAN
-
Doktor AKIN DEMİR
-
Doktor ALİ ŞAHİN
-
Doktor ARMAĞAN ÖZEL
-
Doktor BİROL ESEN
-
Doktor BURAK KUTLU
-
Doktor CAHİDE İNCİ ŞAHİN
-
Doktor CAN SARAÇOĞLU
-
Doktor DENİZ FINDIK
-
Doktor EBRU ÖZDEMİR
-
Doktor EMEL ÖZVERİ
-
Doktor ENGİN ALTUNKAYA
-
Doktor ERTUĞRUL YALTI
-
Doktor FAHRİ GÜVEN
-
Doktor FATİH KAYA
-
Doktor FERHAT ERDEM UĞRAŞ
-
Doktor GÖKSEL SEÇKİN
-
Doktor HAYRETTİN DİZEN
-
Doktor HÜSEYİN GÜNEY
-
Doktor İSMAİL TAMER
-
Doktor MEHMET GÜLMEZ
-
Doktor MURAT YILDAR
-
Doktor MUSTAFA EMİRLEROĞLU
-
Doktor MUSTAFA TANIDIR
-
Doktor OKAY MEHMET ERGENOĞLU
-
Doktor RAİF ORHAN
-
Doktor SELİM KEÇEOĞLU
-
Doktor SIRRI ÖZKAN
-
Doktor TOLGA HÜNER
-
Doktor TUNA YILDIRIM
-
Doktor TUNCER BABÜR
-
Doktor TÜRKER ERTÜRK