
Genel Tanıtım
Acıbadem Sağlık Grubu İç Hastalıkları bölümlerinde genel iç hastalıklarının yanında hematoloji, onkoloji, nefroloji, endokrinoloji, kardiyoloji, romatoloji ve gastroenteroloji dallarında hizmet verilmektedir. Hastanelerimizde yatan hastaların tedavilerini, konsültasyonlarını, ameliyat öncesi hazırlıklarını ve gerekli girişimlerini İç Hastalıkları bölümümüz gerçekleştirmektedir.
İç Hastalıkları Bölümü Tanı Tedavi Hizmetleri
Acıbadem Sağlık Grubu hastaneleri ve tıp merkezlerinin İç Hastalıkları bölümlerinde, şu alt dallarda tanı ve tedavi hizmeti verilmektedir:
Gastroenteroloji
Gastroenteroloji; sindirim sistemi (mide, bağırsak), karaciğer, safra yolları ve pankreas hastalıklarıyla ilgilenen bir bilim dalıdır. Gastroenteroloji birimi çeşitli sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgilenir. Acıbadem Sağlık Grubu Gastroenteroloji bölümlerinde; hepatologlar tarafından sirozun komplikasyonları dahil olmak üzere karaciğer hastalıklarında tedaviler uygulanmaktadır.
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Acıbadem Sağlık Grubu’ndaki Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümlerimiz; endokrin sistem fizyolojisi ve tiroid hastalıkları, diyabet, obezite, lipidler, osteoporoz, böbrek üstü bezi hastalıkları, üreme endokrinolojisi, hipofiz hastalıkları ve hormonal otoimmün hastalıklar ile ilgilenmektedir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Acıbadem Sağlık Grubu’nun tüm hizmet alanlarında klinik hizmet vermektedir.
Hematoloji
Hemoglobinopatilerde tanı, tedavi ve genetik danışmanlık, lenfoma, lösemiler ve koagülasyon bozukluklarının tanı ve tedavi alanlarında hizmet vermektedir. Hematoloji bölümü, Acıbadem Sağlık Grubu Genetik Departmanı ile işbirliği yaparak majör bir hemoglobinopati tarama merkezi ve hematolojik maliniteler için kemoterapi ve hücre tedavisi uygulayan bir merkez olarak gelişmeyi planlamaktadır.
Nefroloji
Nefroloji bölümlerimizde böbrek rahatsızlıkları olan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri verilmektedir. Birimimizde nefroloji konsültasyonları ve hipertansiyon kliniği yer almaktadır. Servislerde, böbrek hastalıklarının tanı ve tedavisi, hipertansiyon, preeklampsi hastalarının müdahaleleri ve böbrek biyopsileri yapılmaktadır. Gerekli görüldüğü durumlarda hemodiyaliz ve CVVH (continuous venovenus hemofiltrasyon) terapileri uygulanmaktadır.
Romatoloji
Romatoid artrit, ankilozan spondilit, sistemik lupus eritematozus gibi iltihaplı romatizma hastalıklarının yanında, ağrılı yumuşak doku romatizmaları, halk arasında kireçlenme diye bilinen osteoartrit ve benzeri hastalıklarının da teşhis ve tedavisi yapılmaktadır. Hastalıkların tedavisinde gerekli görüldüğü takdirde ortopedi, nöroloji ve ağrı polikliniği gibi dallardan destek alınmaktadır.
Tıbbi Onkoloji
Acıbadem Sağlık Grubu bünyesindeki Tıbbi Onkoloji bölümleri; kanserden korunma, kanser taraması, erken tanı ve tedavi hizmetlerini kapsamaktadır.
İlgi Alanları
-
A Vitamini
A vitamini diş, kemik, yumuşak doku, mukus zarları ve cilt yapılarının sağlıklı bir şekilde oluşturulmasına ve korunmasına yardımcı olur.
Detaylı Bilgi -
Addison Hastalığı
Addison hastalığı insan vücudunun belirli hormonları yeterince üretmediğinde ortaya çıkan her iki cinsiyette görülen ve yaşamı tehdit nadir bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Akalazya
Akalazya, özefagusta besinlerin yutulması işlevinde rol alan kasları kontrol eden sinir hücrelerinin bozulmasından veya kaybından kaynaklanır.
Detaylı Bilgi -
Anemi
Anemi, aynı zamanda hipoksi denilen, dokulara yeterli oksijenin iletilemediği durumlara yol açıyor.
Detaylı Bilgi -
Anoreksiya Nervoza
Anoreksiya nervoza, vücut ağırlığında anormal derecede düşüklük, hissedilen yoğun kilo alma korkusu, ve kilo algısı ile karakterize edilen bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
C Vitamini
C vitamini, insan vücudunun, kan damarları, kıkırdakları, kasları ve kemiklerde bulunan kollajen proteini oluşturmak için ihtiyaç duyduğu bir vitamin türüdür.
Detaylı Bilgi -
Check Up
Check up; sağlık sorunu olmayan bir kişinin olası hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesini ve önlem alınmasını amaçlayan sağlık taramasıdır.
Detaylı Bilgi -
D Vitamini
D vitamini eksikliği belirtilerini, hangi besinlerde bulunduğu, faydalarını öğrenerek konu hakkında detaylı bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Detaylı Bilgi -
Dehidrasyon
Dehidrasyon, alınandan daha fazla sıvı kullanılması neticesinde vücutta normal işlevleri yerine getirmek adına yeterli su ve sıvının mevcut olmamasıdır.
Detaylı Bilgi -
Demir Eksikliği Anemisi
Demir eksikliği anemisi, kanda yeterli sayıda sağlıklı alyuvar hücrelerinin bulunmaması durumuna verilen isim olan aneminin yaygın olarak görülen alt türüdür.
Detaylı Bilgi -
Diyet Tedavisi
Her bireyin vücut yapısı ve metabolizması aynı değildir. Kişinin fazla kilolarından kurtulurken ona uygun bir beslenme programı hazırlanması gerekir.
Detaylı Bilgi -
Düşük Tansiyon
Kan basıncı değerlerinin Üst sayı (sistolik) için 90 milimetre cıvanın (mm Hg) veya alt sayı (diyastolik) için 60 mm Hg nin, yani 9 / 6 değerinin altına denir.
Detaylı Bilgi -
E Vitamini
E vitamini, dördü tokoferol ve dördü tocotrienol olmak üzere yağda çözünen sekiz farklı bileşiğin oluşan bir gruba verilen isimdir.
Detaylı Bilgi -
Ferritin
Ferritin, demiri vücutta depolayan, salınımını kontrol eden bir protein olduğu için ona demir deposu olarak da bilinmektedir.
Detaylı Bilgi -
Gıda İntoleransı
Vücut alınan besinleri sindiremediği için yorgunluk, migren, uyku gibi reaksiyonlar veriyor. Bu durumlar gıda intoleransından kaynaklanabiliyor.
Detaylı Bilgi -
Gıda Zehirlenmesi
Gıda zehirlenmesi, çeşitli organizmalar veya toksinler ile kontamine olmuş gıdaların yenilmesi ve sindirim sistemine girmesinden kaynaklanan hastalığına denir.
Detaylı Bilgi -
Gizli Şeker
Gizli şeker hastalığının ne olduğu öğrenmek, belirtileri ve tedavisi hakkında detaylı bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Detaylı Bilgi -
Glomerülonefrit
Kronik böbrek yetmezliğinin sık rastlanılan nedenlerinden birisi glomerülonefrittir. Glomerülonefrit, böbreklerdeki küçük filtrelerin iltihaplanmasıdır.
Detaylı Bilgi -
Graves Hastalığı
Graves hastalığı, tiroid hormonu tiroksininin aşırı üretilmesine neden olan ve hipertiroidizme yol açan bir bağışıklık sistemi hastalığıdır.
Detaylı Bilgi -
Grip
Grip, virüslerin neden olduğu bir solunum yolu enfeksiyonudur. Tıp literatüründeki ismiyle influenza, genellikle halk dilinde grip olarak adlandırılır.
Detaylı Bilgi -
Grip Aşısı
Grip aşısının koruyucu etkisi 6 ila 8 aydır. Bu yüzden bu virüsten korunmak için yapılabilecek en mantıklı çözümdür.
Detaylı Bilgi -
Guatr
Guatr, iyot eksikliği olan kişilerde yaygın görülür. Türkiye’de görülme sıklığı fazladır. Cinsiyet dağılımında ise, kadınlar erkeklere oranla 5 kat fazladır.
Detaylı Bilgi -
Gut Hastalığı
Gut hastalığı, eklemlerde meydana gelen şişlik, kızarıklık, hassasiyet, ani ve şiddetli ağrı şeklinde kendini belli eder.
Detaylı Bilgi -
Haşimato Hastalığı (Hashimato)
Hashimoto tiroidi “hipotiroidi” olarak tanımlanan tiroit bezinin az çalışması durumuna yol açan sebeplerden birisidir.
Detaylı Bilgi -
Hazımsızlık
Hazımsızlık, yani dispepsi, bireyin karnının üst kısmındaki rahatsızlığı tanımlayan genel bir terimdir, kendi başına bir hastalık değildir.
Detaylı Bilgi -
HCT (Hematokrit)
Hematokrit yani HCT, kırmızı kan hücrelerinin hacminin, dolaşımdaki kanın hacmine oranını ifade eder. HCT testi, kandaki eritrositlerin oranını ölçer.
Detaylı Bilgi -
Hemoglobin (HGB)
Hemoglobin, kemik iliğinde üretilen ve kırmızı kan hücrelerinde depo edilen demir açısından oldukça zengin bir proteindir.
Detaylı Bilgi -
Hepatit D
Hepatit D, yaşam boyu karaciğer hasarına ve hatta ölüme yol açabilecek, ciddi semptomları olan bir karaciğer enfeksiyonudur.
Detaylı Bilgi -
Hipertansiyon
Hipertansiyon, kalpten vücuda taşınan kanın atardamar duvarlarına uyguladığı kuvvetin, kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Detaylı Bilgi -
Hipertiroidi
Hipertiroidi, tiroid bezinin aşırı çalışmasına bağlı olarak gelişen ve kan dolaşımına çok fazla tiroid hormonu (TSH) salgılanmasıyla oluşan bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Hipotiroidi
Hipotiroidi önlenebilen bir hastalık değildir ve çoğunlukla bağışıklık sisteminin tiroid bezine saldırması ve harap etmesi sonucu oluşur.
Detaylı Bilgi -
İshal
İshal gün içinde genellikle normalden daha sık sayıda, gevşek ve sulu dışkının çıkarıldığı bağırsak hareketleridir.
Detaylı Bilgi -
K Vitamini
K vitamini, aşırı kanamaları önlemek için kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur. K vitamini tipik olarak bir besin takviyesi olarak kullanılamamaktadır.
Detaylı Bilgi -
Kabızlık
Yetersiz lif ve sıvı alımı, hareketsiz yaşam tarzı ve çevresel değişiklikler gibi birkaç eş zamanlı neden kabızlık için mevcut olabilir.
Detaylı Bilgi -
Karaciğer Yağlanması
Karaciğer yağlanması diğer bir adıyla hepatik steatoz olan karaciğer yağlanması, karaciğer hücrelerinde çok fazla yağ depolanması ve birikmesi durumudur.
Detaylı Bilgi -
Karın Ağrısı
Hemen her insan zaman içerisinde karın ağrısı yaşar. Karın ağrıları hafif, şiddetli, keskin, kramplı, sürekli veya tekrar eden özelliklere sahip olabilir.
Detaylı Bilgi -
Kıl Kurdu
Kıl kurdu, en yaygın görülen bağırsak kurdu enfeksiyonu türüdür. Kıl kurtları ince, beyaz renkli, yaklaşık 6 - 13 milimetre uzunluğunda parazitlerdir.
Detaylı Bilgi -
Kortizon
Kortizon, aynı zamanda glukokortikoid adı verilen bir kortikoid hormonudur. Bağışıklık sisteminin tepkilerini azaltarak vücuttaki iltihaplanmaları baskılar.
Detaylı Bilgi -
Kronik Yorgunluk
Geçmek bilmeyen yorgunluğunuzun sebebi kansızlık da olabilir depresyon da... Yorgunluğunuza eşlik eden başka şikayetleriniz varsa bir uzmana danışın.
Detaylı Bilgi -
Lenf Kanseri (Lenfoma)
Lenf kanseri (lenfoma) vücudun savunma hücreleri olan lenfositlerin kanserleşerek kontrolsüz büyümesidir. Lenf kanseri en sık görüldüğü yerler; lenf bezleridir.
Detaylı Bilgi -
Lupus
Lupus, vücudunun bağışıklık sisteminin kendi doku ve organlarına saldırdığında ortaya çıkan bir otoimmün hastalıktır.
Detaylı Bilgi -
Magnezyum
Magnezyum, vücudun işlevi için çok önemli bir mineraldir ve vücutta en bol bulunan 4. mineraldir.
Detaylı Bilgi -
Mide Balonu Uygulaması
Mide balonu, morbid obeziteyi gideren bir işlem ya da obezite cerrahisinin alternatifi değildir. Ameliyat öncesinde kilo verme amacıyla kullanılır.
Detaylı Bilgi -
Mide Bulantısı
Mide bulantısı genellikle kusmanın ilk aşamasıdır. Kusmak ise mide içeriğinin zorla, gönüllü veya istemsiz olarak ağızdan dışarıya boşaltılmasıdır.
Detaylı Bilgi -
Mide Fıtığı
Mide fıtığı, midenin üst kısmında karın ve göğüs bölgenizi ayıran büyük kasın diyaframdaki bir açıklıktan göğsünüze doğru şişmesine verilen addır.
Detaylı Bilgi -
Mide Kanaması
Mide mukozasındaki inflamasyona bağlı olarak gelişen kanamalara mide kanaması denir ve kanama belirtileri bireyden bireye değişiklik göstermektedir.
Detaylı Bilgi -
Multipl Miyelom
Multipl Miyelom, plazma hücresi adı verilen bir tür beyaz kan hücresinden oluşan kanser türüne verilen addır.
Detaylı Bilgi -
Omega 3
Omega 3 aynı zamanda ω − 3 yağ asitleri veya n − 3 yağ asitleri olarak da tanımlanan bir grup çoklu doymamış yağ asiti türüne verilen isimdir.
Detaylı Bilgi -
Otoimmün Hastalıklar
Otoimmün hastalıklar vücudun birçok farklı alanını etkileyebilir. Otoimmün hastalıklara neyin sebep olduğu tam olarak bilinmemektedir.
Detaylı Bilgi -
Reflü
Reflü hastalığı asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağza kadar yer değiştirmesidir.
Detaylı Bilgi -
Renal Arter Stenozu
Renal arter stenozu, böbreklere kan taşıyan bir ve daha fazla arterin daralmasıdır. Arterin daralması, oksijen bakımından zengin kanın dolaşımına engel olur.
Detaylı Bilgi -
Rota Virüsü
Rota virüsü, bağırsak enfeksiyonuna ve ishale neden olan ve çok yüksek bulaşıcılık oranına sahip bir virüstür.
Detaylı Bilgi -
Siroz
Siroz, hepatit ve kronik alkolizm gibi birçok karaciğer hastalığının sebebiyet verdiği karaciğerde ileri derecede hasar oluşumuna denir.
Detaylı Bilgi -
Soğuk Algınlığı
Soğuk algınlığı, nezle ya da bir diğer adıyla nazofarenjit, üst solunum yollarınızda (burun ve boğazınızda) meydana gelen viral bir enfeksiyondur.
Detaylı Bilgi -
Su İçmenin Önemi
Böbreklerin ve tüm vücudun sağlığı için günde ne kadar su içilmesi gerektiği üzerinde tartışılan bir konu.
Detaylı Bilgi -
Tansiyon Nedir?
Yüksek tansiyon ise tıp dilinde hipertansiyon olarak ifade edilir. Aşırı tuz tüketimi ve hareketsiz hayat tarzı hipertansiyona yol açabilmektedir.
Detaylı Bilgi -
Tiroid Hastalıkları ve Tiroid Nodülleri
Tiroid bezinin yapısını ve nodül varlığını görmek için tiroid ultrasonografisi ve sintigrafisi çekilir. Nodüllerin incelemesi için iğne biyopsisi uygulanabilir.
Detaylı Bilgi -
Trigliserid
Trigliseridler vücutta gerekli durumlarda kullanılmak üzere yağ hücrelerinde depolanır ve gerektiğinde enerjiye dönüştürülür.
Detaylı Bilgi -
Trombosit
Trombositler ya da kan pulcukları, kemik iliği dokusunda bulunan hücrelerin olgunlaşmasının ardından kana geçerken parçalanmasıyla oluşan hücrelerdir.
Detaylı Bilgi -
Üst Solunum Yolu Hastalıkları
Solunum yolu hastalıkları arasında soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, sinüzit, larenjit, bronşit ve zatürre gibi solunuma bağlı hastalıklar bulunur.
Detaylı Bilgi -
Vaskülit
Vaskülit; kan damarı duvarında kalınlaşma, zayıflama, daralma ve yara izi gibi değişikliklerle, kan akışını kısıtlayarak organ ve doku hasarına neden olur.
Detaylı Bilgi -
Vitaminler
Vitaminlerin normal şartlarda besinlerden alınması gerekir çünkü ya vücut tarafından hiç üretilemezler, ya da yeteri miktarda üretilmezler.
Detaylı Bilgi -
Vücut Kitle İndeksi Hesaplama
Boyunuzu ve kilonuzu girerek, vücut kitle indeksinizi öğrenmek ve vücut kitle indeksi hakkında detaylı bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Detaylı Bilgi -
Vücutta Morarma
Vücutta beliren siyah ve mavi lekelere morarma adı verilir. Vücutta morarma yaygın olarak kılcal damarlardan sızan kanın cilt altında birikmesinden kaynaklanır.
Detaylı Bilgi -
Yüksek Ateş
Yüksek ateş, bireyin vücut sıcaklığında genellikle bir hastalık nedeniyle meydana gelen geçici artışa verilen isimdir.
Detaylı Bilgi
Hastaneler
-
Adana Hastanesi
-
Altunizade Hastanesi
-
Ankara Hastanesi
-
Atakent Hastanesi
-
Ataşehir Tıp Merkezi
-
Bağdat Caddesi Tıp Merkezi
-
Bahçeşehir Tıp Merkezi
-
Bakırköy Hastanesi
-
Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi
-
Bodrum Hastanesi
-
Bodrum Tıp Merkezi
-
Bursa Hastanesi
-
Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi
-
Eskişehir Hastanesi
-
Etiler Tıp Merkezi
-
Fulya Hastanesi
-
Göktürk Tıp Merkezi
-
International Hastanesi
-
Kayseri Hastanesi
-
Kocaeli Hastanesi
-
Kozyatağı Hastanesi
-
Maslak Hastanesi
-
Taksim Hastanesi
-
Zekeriyaköy Tıp Merkezi
Doktorlar
-
Profesör Doktor ABDULLAH BÜYÜKÇELİK
-
Profesör Doktor AYŞEGÜL ZÜMRÜTDAL
-
Profesör Doktor BERİL AKMAN
-
Profesör Doktor BERRİN KARADAĞ
-
Profesör Doktor BÜLENT DEĞERTEKİN
-
Profesör Doktor DENİZ GÖKALP
-
Profesör Doktor EMRE BOZKIRLI
-
Profesör Doktor EREN ERKEN
-
Profesör Doktor ERTUĞRUL SEYREK
-
Profesör Doktor GÜRDEN GÜR
-
Profesör Doktor KOPTAGEL İLGÜN
-
Profesör Doktor MURAT SUNGUR
-
Profesör Doktor MUSTAFA ÇETİNER
-
Profesör Doktor SEVGİ ŞAHİN
-
Profesör Doktor SİNAN YAVUZ
-
Profesör Doktor ŞAFAK KIZILTAŞ
-
Profesör Doktor TEVFİK RIFKI EVRENKAYA
-
Profesör Doktor TURGAY ÇELİKEL
-
Profesör Doktor YAVUZ BAYKAL
-
Profesör Doktor YILDIZ OKUTURLAR
-
Profesör Doktor ZÜLEYHA ÇALIKUŞU
-
Doçent Doktor AYŞENUR ÖZDERYA
-
Doçent Doktor BENNUR ESEN ATAY
-
Doçent Doktor HATİCE KARAGÖZ
-
Doçent Doktor MURAT KÖSE
-
Doçent Doktor MÜJDAT KARA
-
Doçent Doktor OĞUZ KAAN ÜNAL
-
Doçent Doktor ÖZLEM SÖNMEZ
-
Doçent Doktor SEMİHA URVAY
-
Doçent Doktor SONER SOLMAZ
-
Doktor Öğretim Üyesi MEHMET KARAARSLAN
-
Doktor ABDULLAH DERİN
-
Doktor ABDURRAHMAN ŞABAN
-
Doktor AKIN KÜRKLÜ
-
Doktor ALİ ÖZKESKİN
-
Doktor ALP MUSTAFA GÜNAY
-
Doktor ALPER CANPOLAT
-
Doktor AYDA ÜNLÜER
-
Doktor AYSUN IŞIKLAR
-
Doktor BAKİ EKER
-
Doktor BARIŞ KOŞAN
-
Doktor BURCU TELLİOĞLU
-
Doktor BURCU AYDEMİR EFELERLİ
-
Doktor CANAN ÇELEBİ
-
Doktor DAVİT ÇUKRAN
-
Doktor DENİZ SEBZECİ
-
Doktor DENİZ ŞİMŞEK
-
Doktor DOĞAN ÖZKAN
-
Doktor EDVİN MURRJA
-
Doktor EMRAH TURUNÇ
-
Doktor ERCAN BİÇAKCİ
-
Doktor ERKAN SARIYILDIZ
-
Doktor FERHAT OTO
-
Doktor FİKRET GÖREN
-
Doktor HACER DÖNMEZ
-
Doktor HALİL ERTÜRK
-
Doktor HASAN İNSEL
-
Doktor HATİCE TİGİN ÖZCAN
-
Doktor HATİCE DORUK
-
Doktor HAYATİ YAVUZ
-
Doktor HİCRAN ÖZSEMİR
-
Doktor İSKENDER DİK
-
Doktor KERAMETTİN ŞAR
-
Doktor KERİM ÇIKIM
-
Doktor KHATIRA ABBASOVA
-
Doktor M. TANZER ÖLÇER
-
Doktor MEHMET MERİÇ
-
Doktor MEHMET DEMİRCİOĞLU
-
Doktor MEHMET MURAT SOYSAL
-
Doktor MELTEM BATMACI
-
Doktor MUHARREM İNGEÇ
-
Doktor MURAT ÖZIŞIK
-
Doktor OZAN KOCAKAYA
-
Doktor ÖZGÜR YAŞAR
-
Doktor ÖZKAN UYSAL
-
Doktor ÖZLEM BODUR YALÇIN
-
Doktor SALİH DEMİR
-
Doktor SAVAŞ MESUT SERDAR
-
Doktor SERAP YÜCEL
-
Doktor SERDAR ÖZDEMİR
-
Doktor SERKAN OCAKÇI
-
Doktor SEZEN GENÇ
-
Doktor SONER DİLEKLEN
-
Doktor ŞAHİNER SEZGİN
-
Doktor TAMER ÇEVİKER
-
Doktor TÜRKAN TANYEL
-
Doktor TÜRKER KUNDAK
-
Doktor TÜRKER EGESEL
-
Doktor VİLDAN KAYKU
-
Doktor YALÇIN ÜNLÜ
-
Doktor YASER SÜLEYMANOĞLU
-
Doktor ZEKİ YENİDÜNYA
-
Doktor ZUHAL BAŞKAN