
Genel Tanıtım
Acıbadem Sağlık Grubu Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümlerinde pek çok ailenin çocuk sahibi olma mutluluğuna erişmesine yardımcı olunmakta ve sağlıklı nesiller için çaba sarf edilmektedir. Yine Kadın Hastalıkları hekimlerinin gözetiminde tanı ve tedavi hizmetleri uygulanıyor.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümlerinde genel kadın sağlığı, menopoz-osteoporoz, gebelik takibi, riskli gebelikleri izleme, yardımcı üreme teknikleri ile kadınlık organları kanserleri gibi birçok alanda da hizmet veriliyor.
Ayrıca bölümümüz tarafından doğuma hazırlık kursları, ebeveynlere yönelik eğitim seminerleri akademisyenler ve eğitimciler tarafından veriliyor. Seminerlerimizde video, slayt ve maket gibi görsel materyallerle doğru bilginin en etkin şekilde iletilmesi ve yayılması da amaçlanıyor.
Ergen ve Pediatrik Jinekoloji
Kadın hastalıkları bölümünün önemli konularından birisi çocukluk yaş grubunun (0-14 yaş) jinekolojik sorunlarıdır. Bu dönemdeki yakınmalar erişkin dönemden farklıdır ve jinekolojik muayenenin de yaş grubuna uygun özellikleri vardır.
Jinekolojik Onkoloji
Acıbadem Sağlık Grubu Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümleri içerisinde kadın kanserleri ile ilgilenen Jinekolojik Onkoloji Ünitesi’nde, kanser taraması, kanser erken teşhis ve tedavisine yönelik olarak kolposkopi ve laparoskopik işlemler gerçekleştirilmektedir.
Ürojinekoloji
Acıbadem Sağlık Grubu Ürojinekoloji Bölümü'nde üriner inkontinans ve üreme organları ile ilgili bozuklukların tanı ve tedavileri gerçekleştirilmektedir.
Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek Merkezi)
Acıbadem Tüp Bebek Merkezleri, 1998’den beri çocuk sahibi olmak isteyen kişilere üstlenmiş olduğu sorumluluğun bilinciyle hizmet veriyor.
Yüksek Riskli Gebelik (Perinatoloji)
Acıbadem Sağlık Grubu´nda hizmete giren Yüksek Riskli Gebelik Ünitesi´nde risk taşıyan gebelere yönelik özel entegre bir bakım programı sunulmaktadır.
İlgi Alanları
-
Robotik Cerrahi
da Vinci Robotik Cerrahi sisteminde cerrah, küçük kesiyle operasyonu gerçekleştiriyor. Cerrah, operasyonu konsol başında oturarak gerçekleştiriyor.
Detaylı Bilgi -
Meme Sağlığı
Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü ve yaklaşık olarak 8 kadında birinin, hayatının bir döneminde kapısını çalıyor.
Detaylı Bilgi -
Endometriozis Tedavisi
Endometriozis Merkezi; endometriozis ve çikolata kistlerinin tanı ve tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım ile hizmet sunuyor.
Detaylı Bilgi -
Adet Düzensizliği
Adet düzensizliği, aylık adet döngüsünün 21 günden kısa, 35 günden az olmasıdır. Nedenleri hormonal düzensizlik ya da polipler olabilir.
Detaylı Bilgi -
Adet Gecikmesi
Adet dönemi farklı nedenden sekteye uğrayabilir ve gecikmeler yaşanabilir. Adet gecikmesinden adet başlangıcını minimum 7 gün süreyle geçmiş olması gerekir.
Detaylı Bilgi -
Adet Sancısı
Adet dönemi ağrısı menstrual döngünün normal bir parçasıdır. Çoğu kadın adet döneminde bu tür sancıları tecrübe edebilir.
Detaylı Bilgi -
Anne Karnında Tedavi ve Cerrahi
Fetal cerrahi ve anne kanında bebeğe yapılan müdahaleler, bebeklerin sağlıklarına kavuşma şansını artırmaktadır.
Detaylı Bilgi -
Bel Soğukluğu
Bel soğukluğu en sık cinsel organlar, idrar yolu, rektum veya boğazı etkiler. Kadınlarda, rahim ağzına da bulaşabilir.
Detaylı Bilgi -
Beta HCG
Beta HCG, insan koryonik gonadotropini olarak adlandırılır ve gebeliğin erken teşhisi için ön ayak olur. Halk arasında hamilelik hormonu olarak da bilinir.
Detaylı Bilgi -
Cinsel İsteksizlik
Cinsel isteksizlik eşlerin arasındaki uyum, anlayış ve farklı yaklaşımlarla ilişkiden kaynaklanan sorunlara yol açabilir.
Detaylı Bilgi -
Cinsel İşlev Bozuklukları Tedavisi
Cinsel İşlev Bozuklukları Merkezi. Üroloji, Psikiyatri, Kadın Doğum ve gerektiğinde diğer dallardan doktorları görev almaktadır.
Detaylı Bilgi -
Doğum İşlemleri
Yüksek riskli gebelik konusunda uzman olan doktorlar yani perinatologlar, gebelik ve doğum öncesi gerekli önlemleri alarak sağlıklı bir doğum gerçekleştirilir.
Detaylı Bilgi -
Doğum Kontrol Yöntemleri
Günümüzde çeşitli korunma yöntemleri ile istenmeyen gebeliğin önüne geçmek artık mümkün. Gebelikten korunma yöntemleri nelerdir?
Detaylı Bilgi -
Dörtlü Test
Test sonucunda bebeğin kromozomal hastalıklar ve spina bifida açısından riski hesaplanır ve aileye bu konuda detaylı bilgi verilir.
Detaylı Bilgi -
Endometrial Kanser
Rahmin iç yüzeyini kaplayan endometrium adlı yapıdaki kanserlere endometrial veya endometrium kanseri adı verilir. Kendini olağan dışı kanamalarla belli eder.
Detaylı Bilgi -
Endometriozisle İlgili Merak Edilenler
Endometriozis hastalığında karşılaştığınız belirtilerin bir listesini yapın. İlişkili olduğunu düşünmeseniz bile, tüm belirtilerinizi ekleyin.
Detaylı Bilgi -
Epidural Doğum
Epidural blok tekniklerine gerek spontan vajinal yolla doğumda, gerekse de vajinal yolla doğuma yardımcı operasyonlarda ağrı şikayetinin tedavisi için başvurulu
Detaylı Bilgi -
Ertesi Gün Hapı
Ertesi gün hapı ya da bir diğer adıyla acil kontrasepsiyon hapı, acil doğum kontrol yöntemidir ve plansız gebeliği engellemekte büyük başarıya sahiptir.
Detaylı Bilgi -
Frengi (Sifiliz)
Frengi cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Hastalığın neden olduğu yaralara temasla kolayca bulaşabilir. Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açar.
Detaylı Bilgi -
Gebelik Zehirlenmesi
Gebeliklerin yüzde 2-5’ini etkileyen preeklampsi hastalığı (gebelik zehirlenmesi) anne ve bebek ölümlerinin en önemli sebeplerinden biri olarak tanımlanıyor.
Detaylı Bilgi -
Gebelikte Ayrıntılı Ultrason
Gebeliğin belirli haftalarında yapılan ultrasografik incelemeler ile hem bebek hem de anne sağlığı için önemli veriler elde edilmektedir.
Detaylı Bilgi -
Gebelikte Tanısal Testler
Tanısal testler, herhangi yoruma gerek kalmayacak şekilde kesin sonuçları olan testlerdir. Gebelikte en sık kromozom anomalisi riski oluştuğu durumda uygulanır.
Detaylı Bilgi -
Gebelikte Tarama İşlemleri
Tarama işlemleri, toplumda belirli oranda görülen bir durumun tespitinde kullanılan ve sonuçları risk hesaplaması yaparak sunan testlerdir. Bu testlerin sonuçla
Detaylı Bilgi -
Genital Siğiller (Kondilom)
Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller (kondiloma aküminata) cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir.
Detaylı Bilgi -
Hamilelikte Şeker Yüklemesi
Daha önce diyabet hastalığı olmayan ve ilk kez gebeliği sırasında şeker metabolizmasında bozukluk görülen hastalar gebelik/hamilelik diyabeti olarak tanımlanır.
Detaylı Bilgi -
Hematüri
Hematüri, idrarda kan görülmesidir. İdrarda kan görülmesi her yaştan kadın ve erkeğin rastlayabileceği bir durumdur. İdrarda kan görülmesidir.
Detaylı Bilgi -
HPV AŞISI
Günümüzde 3 farklı koruyucu HPV aşısı kullanılıyor. Bunlardan birincisi; sadece en çok rahim ağzı kanseri yapan iki HPV tipine karşı koruması olan ikili aşı.
Detaylı Bilgi -
İdrar Kaçırma ve Mesane Sağlığı
Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Üroloji Bölümü''nde idrar kaçırma gibi hastalıkların medikal ve cerrahi tedavileri uygulanmaktadır.
Detaylı Bilgi -
İdrar Yolu Enfeksiyonu
İdrar yolu enfeksiyonları kadınlarda sıklıkla görülen hastalıkların başında gelmektedir. Birçok kadın yaşamları boyunca birden fazla defa idrar yolu enfeksiyonu
Detaylı Bilgi -
İkili Test
Sağlıklı tüm gebeliklerde yapılması önerilen, kromozomal anomaliler hakkında tarama sağlayan testtir.
Detaylı Bilgi -
Jinekolojik Onkoloji
Jinekolojik Onkoloji Ünitesi’nde, kanser taraması, kanser erken teşhis ve tedavisine yönelik olarak kolposkopi ve laparoskopik işlemler gerçekleştirilmektedir.
Detaylı Bilgi -
Kadın Ürolojisi
Üroloji, üriner sistem denilen, üreterler, mesane ve idrarın mesaneden atılmasını sağlayan tüp olan üretra hastalıklarını teşhis ve tedavi eden bilim dalıdır.
Detaylı Bilgi -
Kısırlık
Kısırlık (infertilite) çiftlerin düzenli ve korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl içinde gebeliğin gerçekleşmemesi olarak tanımlanır.
Detaylı Bilgi -
Klamidya
Klamidyadan korunmanın en etkili yolu cinsel ilişki sırasında uygun korunma yöntemlerini kullanmaktır.
Detaylı Bilgi -
Menopoz
Kliniklerde menopoz sonrası dönemdeki kadınlar için önemli riskler taşıyan hastalıkların tanı ve tedavisi yapılmaktadır.
Detaylı Bilgi -
Miyom
Günümüzde en sık rastlanılan kadın hastalıklarından biri olan miyomlar, rahmin kas tabakasından kaynaklanan selim tümörlerdir.
Detaylı Bilgi -
Normal Doğum
Normal doğum (spontan vajinal yolla doğum), gebeliği normal seyreden, birçok anne adayı veya annenin özellikle tercih ettiği doğal bir süreçtir.
Detaylı Bilgi -
NST
Riski olmayan gebeliklerde, NST uygulamasına 36. gebelik haftasından sonra haftada bir, 40. gebelik haftasından sonra ise 3 günde bir tekrarlanması önerilir.
Detaylı Bilgi -
Pelvik Ağrı Tedavisi
Kronik Pelvik Ağrı kadınlar arasında en sık görülen medikal problemlerdendir. Merkezimizde ilgili branşlarla birlikte tanı ve tedavi yöntemi belirlenir.
Detaylı Bilgi -
Pelvik Ağrı ve Fonksiyon Bozuklukları
Pelvik ağrı ve fonksiyon bozukluklarında, ağrı çoğunlukla makatın sol yanında hissediliyor ve şiddeti nedeniyle hastayı uykudan uyandırabiliyor.
Detaylı Bilgi -
Plasenta Previa ve Plasenta Akreate Tedavisi
Plasenta Previa ve Plasenta Akreata tanısı almış gebeliklerin izlemi ve doğumu mutlaka Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebelikler Merkezi''nde yapılmalıdır.
Detaylı Bilgi -
Polikistik Over
Polikistik over sendromunda, kanda androjen adı verilen hormonların artışına bağlıdır. Sivilcelenme, yağlanma, saç dökülmesi ve tüylenme gibi belirtiler verir.
Detaylı Bilgi -
Rahim Ağzı Kanseri
Rahim ağzı kanseri genellikle orta ve ileri yaş kadınlarda görülse de, herhangi bir yaşta ortaya çıkabiliyor.
Detaylı Bilgi -
Rahim Ağzı Yetmezliği Nedir?
Rahim ağzı yetmezliği, tedavisi olan nadir düşük nedenlerindendir. Ağrısız bir şekilde rahim ağzı açılması yaşayan gebeler bu durumla değerlendirilmelidir.
Detaylı Bilgi -
Rahim Kanseri
Kadınlarda en sık görülen rahim kanseri, birden fazla isimle biliniyor. Bunlar; endometrium kanseri, uterus kanseri, endometrial kanserdir.
Detaylı Bilgi -
Rahim Sarkması
Pelvis kaslar ve ligament bağ dokularının zayıflamasıyla rahim yeterli desteği alamadığı için aşağı doğru kayar ve çıkıntı yapmasına rahim sarkması denir.
Detaylı Bilgi -
Sezaryen Doğum
Anestezi altında önce karına ardından rahime yapılan bir cerrahi kesi sonrasında gerçekleştirilmesine sezaryen doğum adı verilir.
Detaylı Bilgi -
Üçlü Test
Üçlü test gebeliğin 16-20. haftaları arasında uygulanan bir tarama testidir. En uygun yapılma haftası gebeliğin 18. haftasıdır.
Detaylı Bilgi -
Ürojinekoloji
Ürojinekolojide, idrar kaçırma şikayetleri, genital bölge şekil bozuklukları ve fonksiyon kaybıyla ilgili tanı ve tedavi hizmeti veriliyor.
Detaylı Bilgi -
Vajinal Mantar
Vajinal mantar enfeksiyonu, vajina ve vulvada, yani vajinal açıklıktaki dokularda, tahrişe, akıntıya ve yoğun kaşıntıya neden olan bir mantar enfeksiyonudur.
Detaylı Bilgi -
Vajinismus
Vajinismus, ilk geceden itibaren çiftler için büyük bir sorun olabilmekle beraer her cinsel birleşememe durumu da vajinismus olarak görülmemelidir.
Detaylı Bilgi -
Vulva Kanseri
Vulva kanserinin nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir. Vulva kanseri de birçok kanser türü gibi, genellikle hücrelerdeki mutasyonlara bağlı olarak gelişir.
Detaylı Bilgi -
Yalancı Gebelik
Psikolojik gebelik olarak da adlandırılan yalancı gebelikte, kadın hamile olmamasına rağmen kendisini hamile olduğuna inandırıyor.
Detaylı Bilgi -
Yumurtalık (Over) Kanseri
Yumurtalık kanserinin tek bir tanı yöntemi yoktur. Hastaların bir bölümünde tanı, başka nedenlerden dolayı olunan ameliyatlar sırasında konulur.
Detaylı Bilgi -
Yumurtlama Dönemi Hesaplama Yöntemleri
Adet döneminden ve bu süre zarfında vücutta meydana gelen değişikliklerden haberdar olmak, hamile kalmanın hangi aralıklarda mümkün olduğunu belirlemektedir.
Detaylı Bilgi
Hastaneler
-
Adana Hastanesi
-
Altunizade Hastanesi
-
Ankara Hastanesi
-
Atakent Hastanesi
-
Ataşehir Tıp Merkezi
-
Bağdat Caddesi Tıp Merkezi
-
Bahçeşehir Tıp Merkezi
-
Bakırköy Hastanesi
-
Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi
-
Bodrum Hastanesi
-
Bodrum Tıp Merkezi
-
Bursa Hastanesi
-
Dr. Şinasi Can Hastanesi
-
Eskişehir Hastanesi
-
Etiler Tıp Merkezi
-
Fulya Hastanesi
-
Göktürk Tıp Merkezi
-
International Hastanesi
-
Kayseri Hastanesi
-
Kocaeli Hastanesi
-
Kozyatağı Hastanesi
-
Maslak Hastanesi
-
Taksim Hastanesi
-
Zekeriyaköy Tıp Merkezi
Doktorlar
-
Profesör Doktor A.TANER USTA
-
Profesör Doktor AHMET CANTUĞ ÇALIŞKAN
-
Profesör Doktor AHMET CEM BATUKAN
-
Profesör Doktor AHMET YİĞİT ÇAKIROĞLU
-
Profesör Doktor BAŞAK BAKSU
-
Profesör Doktor BELGİN SELAM
-
Profesör Doktor BÜLENT ÖZÇELİK
-
Profesör Doktor BÜLENT TIRAŞ
-
Profesör Doktor CEM FIÇICIOĞLU
-
Profesör Doktor DERYA EROĞLU
-
Profesör Doktor EBRU DİKENSOY
-
Profesör Doktor ERCAN BAŞTU
-
Profesör Doktor ERDOĞAN ERTÜNGEALP
-
Profesör Doktor FARUK BUYRU
-
Profesör Doktor FARUK SUAT DEDE
-
Profesör Doktor FUAT DEMİRKIRAN
-
Profesör Doktor FUAT DEMİRCİ
-
Profesör Doktor HÜLYA DEDE
-
Profesör Doktor HÜSNÜ GÖRGEN
-
Profesör Doktor İBRAHİM BİLDİRİCİ
-
Profesör Doktor İLKKAN DÜNDER
-
Profesör Doktor İZZET ŞAHİN
-
Profesör Doktor LÜTFÜ ÖNDEROĞLU
-
Profesör Doktor M.CEM TURAN
-
Profesör Doktor M.FARUK KÖSE
-
Profesör Doktor MEHMET ALİ VARDAR
-
Profesör Doktor MEHMET CİHAT ÜNLÜ
-
Profesör Doktor METE GÜNGÖR
-
Profesör Doktor MURAT YAYLA
-
Profesör Doktor MURAT ARSLAN
-
Profesör Doktor ÖZLEM PATA
-
Profesör Doktor RANA KARAYALÇIN
-
Profesör Doktor SERKAN ERKANLI
-
Profesör Doktor SÜLEYMAN CANSUN DEMİR
-
Profesör Doktor ŞAHİN ZETEROĞLU
-
Profesör Doktor TANSU KÜÇÜK
-
Profesör Doktor TAYFUN BAĞIŞ
-
Profesör Doktor TUFAN BİLGİN
-
Profesör Doktor VOLKAN NOYAN
-
Doçent Doktor ELİF MEŞECİ
-
Doçent Doktor EMRE ÖZGÜ
-
Doçent Doktor FARUK ABİKE
-
Doçent Doktor GÖKALP ÖNER
-
Doçent Doktor MEHMET AYTAÇ YÜKSEL
-
Doçent Doktor MEHMET ÖZGÜR AKKURT
-
Doçent Doktor MUSTAFA TAŞ
-
Doçent Doktor MÜBERRA NAMLI KALEM
-
Doçent Doktor NİCEL TAŞDEMİR
-
Doçent Doktor OKTAY KAYMAK
-
Doçent Doktor TURGUT AYDIN
-
Doktor Öğretim Üyesi EMİNE KARABÜK
-
Doktor Öğretim Üyesi ESRA ÖZBAŞLI
-
Doktor Öğretim Üyesi ÖZGÜÇ TAKMAZ
-
Doktor Öğretim Üyesi SELİN ÖZALTIN
-
Doktor AHMET VAROLAN
-
Doktor ALİHAN ÖZCAN
-
Doktor AYFER PEPEKAL KÜKRER
-
Doktor AYSEL ÖZKAYNAK
-
Doktor BAHA CELAL DOĞAN
-
Doktor BANU DURU
-
Doktor BASHAR YACOUB ABDELHAFIZ SAMMOUR
-
Doktor BAŞAR ÖNAL
-
Doktor BİLGİYE ERGİN
-
Doktor BİRGÜL KARAKOÇ
-
Doktor BUKET KARABAĞ
-
Doktor CANAN GENİM
-
Doktor CEM ÖNCÜLOĞLU
-
Doktor CEM KIZILASLAN
-
Doktor CEMAL ÜNLÜ
-
Doktor CEMİLE ALÇAY
-
Doktor CEREN YILDIZ EREN
-
Doktor CEVDET HEKİMOĞLU
-
Doktor DENİZ USAL
-
Doktor EBRU FÜSUN DONAT
-
Doktor EDIS KAHRAMAN
-
Doktor ELİF ÇINAR
-
Doktor ELİF ESRA UYAR
-
Doktor ELİF GANİME AYGÜN
-
Doktor EVİS ERTAŞ
-
Doktor FATMA KUTLUSOY GÜÇLÜ
-
Doktor FATMA BİLGE ÖĞÜTCÜOĞLU
-
Doktor FİLİZ CANDAN TOPUZ
-
Doktor FUNDA AYBAR SUSUR
-
Doktor FUNDA ÖZTÜRK
-
Doktor GÜL MANDRACI
-
Doktor GÜLAY BEYDİLLİ NACAK
-
Doktor GÜLNİHAL BÜLBÜL
-
Doktor GÜNAY GÜNDÜZ
-
Doktor HABİBE SEYİSOĞLU
-
Doktor HAKAN SAVAŞ
-
Doktor HARİKA BODUR ÖZTÜRK
-
Doktor HULUSİ GÖKTUĞ GÜRER
-
Doktor İLKNUR ÇİTİL
-
Doktor İLTAÇ AKKURT
-
Doktor JALE DAL AĞCA
-
Doktor KEMALE MUSAYEVA
-
Doktor MAHMUT ERCÜMENT CENGİZ
-
Doktor MELİH GÜNDÜZ
-
Doktor MELİHA KOVANCI BAYRAKTAROĞLU
-
Doktor MESUT KAYMAN
-
Doktor MİNE İNAN
-
Doktor MUSTAFA DEVECİ
-
Doktor MÜMİN KARAHASAN
-
Doktor NAZİFE KARTAL KARA
-
Doktor NİHAN ÖZCAN
-
Doktor ÖMER ORÇUN KOÇAK
-
Doktor ÖZGE İDEM KARADAĞ
-
Doktor ÖZGÜR ÖZER
-
Doktor ÖZLEM ÖZGÜR GÜRSOY
-
Doktor ÖZLEM KARAAHMET
-
Doktor PINAR KADİROĞULLARI
-
Doktor SABRİ BERKEM ÖKTEN
-
Doktor SALİH YILMAZ
-
Doktor SARP ÖZCAN
-
Doktor SELCEN BAHADIR
-
Doktor SEMA ETİZ SAYHARMAN
-
Doktor SEMAVİ ULUSOY
-
Doktor SEMRA ÖZER
-
Doktor SİNEM DEMİRCAN KARADAĞ
-
Doktor SÜLEYMAN ENDER DÖLEN
-
Doktor SÜREYYA MENTEŞ
-
Doktor ŞULE YILDIRIM KÖPÜK
-
Doktor TAHİR ASLAN
-
Doktor TAHİR ATEŞ
-
Doktor TAYFUN OSMANAĞAOĞLU
-
Doktor TEVFİK ERTÜRK
-
Doktor YÜCEL KOÇYİĞİT
-
Doktor ZEYNEP ECE UTKAN KORUN